17.7.13

Προσοχή! Το νέο λεφτόδεντρο ονομάζεται "ανείσπρακτοι φόροι"

Του Φώτη Σαραντόπουλου

Ακούσατε και εσείς στις ειδήσεις για τα 58 δις ανείσπρακτων φόρων;
Δεν είναι και ....λίγα, 58 δις δια 10.000.000 Έλληνες = 5.800 ευρώ στον καθένα. Άσε που καλύπτουν μισθούς και συντάξεις ΔΥ και ΔΕΚΟ και ελλείμματα Ταμείων για άλλο 1,5 χρόνο …
Δεν ξέρω αν ετοιμάζεστε να πάτε νωρίς για ύπνο, για να δείτε επί τέλους και μερικά όνειρα της προκοπής, σας έχω άσχημα νέα …



Θυμάστε τον ΓΑΠ που πίστευε τους φωστήρες του Υπουργείου οικονομικών και έλεγε ότι οι «ανείσπρακτοι φόροι» ήταν πάνω από 40 δις; Οι ίδιοι ψεύτες και απατεώνες που λένε τώρα για 58 δις είναι αυτοί που τότε τον … ξελόγιασαν ότι «έχει λαμβάνειν 40» και πίστεψε (κι ο ίδιος) το «λεφτά υπάρχουν». Και πριν περάσουν λίγοι μήνες, μάθαμε ότι στα 40 δις ήταν και τα χρήματα που χρωστούσε στο κράτος ο ΟΣΕ (δηλαδή το κράτος), η Πειραϊκή Πατραϊκή (που είχε κλείσει προς εικοσαετίας) κλπ.

Αλλά δεν θέλω να γκρεμίσω τα πλούσια οράματά σας έτσι , ξερά και κοφτά …

ΕΣΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ότι τα χρήματα αυτά είναι ΟΛΑ φρέσκες οφειλές.

Το ότι από πέρυσι μέχρι φέτος αυξήθηκαν κατά 10 δις και βάλε, ενώ εισπράχθηκαν μόνο 15 εκατομμύρια, σας λέει κάτι; Όχι; Και όμως, θα έπρεπε να σας λέει. Να σας λέει ότι το νούμερο αυτό είναι μία ακόμη φούσκα, σαν αυτή που έσκασε στην παράσταση του Σαββόπουλου στην Επίδαυρο.

ΕΣΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ότι τα χρήματα αυτά ΔΕΝ είναι πρόστιμα αυθαίρετα, από αυτά που και αν ακόμη δεν απορριφθούν από τα Δικαστήρια, θα κάνουν δεκαετίες για να δικαστούν και να εισπραχθούν.

Αφού βρε κουτά ξέρετε ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, γιατί δεν βάζετε το μυαλό σας να σκεφτεί; Δεν θέλετε; Συνεχίζω:

ΕΣΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ότι τα χρήματα αυτά είναι ΟΛΑ φρέσκες οφειλές, από φόρους που δεν καταβλήθηκαν. Τι φόρους; Χαράτσια, ΦΠΑ, προκαταβολές φόρων, ειδικά τέλη, ανειδίκευτα τέλη, εισφορές αλληλεγγύης, εισφορές υπέρ ΕΣΣΔ και ότι άλλο θέλετε. Στην Ελλάδα, οι φόροι έχουν χιλιάδες ονόματα πλέον.

Δεν μου λέτε και ΠΟΙΟΣ θα τους πληρώσει; Ή μάλλον ΠΩΣ;;; Οι εταιρείες που έκλεισαν; Οι εταιρείες που έχουν στεγνώσει από μετρητά; Δεν καταλαβαίνετε ότι και να υπήρχαν μεγαλοοφειλέτες, θα προτιμούσαν να πάνε σε άλλη χώρα; Ή μήπως νομίζετε ότι βάζοντας φυλακή όποιους χρωστάνε και δεν έχουν πλέον ούτε ευρώ στην τσέπη τους, θα αλλάξει κάτι; Θα τους ταΐζουμε και με έξοδα του κράτους, γατάκια …

Ξεχάστε επί τέλους τα «λεφτά υπάρχουν». Ψηφίσατε μια φορά τον ΓΑΠ, του δώσατε48%, δεν υπάρχει λόγος να πιστέψετε τώρα τους Τσιπροκαμμένους και τους Χρυσαυγουλάριους … Τα παραμύθια τελείωσαν. Και μην νομίζετε ότι μιλώ μόνο σε εσάς τους απλούς ψηφοφόρους. Απευθύνομαι εξ ίσου στους πολιτικάντηδες που κυβερνούν. Καιρός να σοβαρευτούν και αυτοί.

Όσο περνάει ο καιρός, χωρίς να γίνονται ΑΛΑΓΕΣ, τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν.

Δεν το πιστεύετε; Θυμηθείτε πόσο γρήγορα ξεχάσατε την ειρωνία με την οποία μιλούσατε για μισθούς των 700 ευρώ και προσγειωθήκατε στα 580, ενώ τρέμει η ψυχή σας μη γίνουμε Βουλγαρία των 300 ευρώ.

Αν δεν πάρουμε (επί τέλους) μέτρα, δεν θα γίνουμε Βουλγαρία των 300 αλλά Ζιμπάμπουε των 50 …
logia-starata.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook