11.11.15

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΝΕΙΣ.... ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΩΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ...!!!

dinatos info
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΚΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ...
ΤΟ ΠΑΝΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΠΕΡΙΣΣΤΟΕΡΟΥΣ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ:

Το πανό των φίλων του ΑΠΟΕΛ στην Τρίπολη, στο Στάδιο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ήταν συμβολικό και άκρως συγκινητικό: «Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες».

Ένα σύνθημα βγαλμένο από τον μεγάλο πόθο του κυπριακού Ελληνισμού στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Το σύνθημα αυτό έγινε γνωστό και στην Ελλάδα μέσω του Νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη.

Την περίοδο 1953-55, ο Σεφέρης ήρθε τρεις φορές στην Κύπρο ως φιλοξενούμενος στην Αμμόχωστο του Ευάγγελου Λουίζου (της γνωστής οικογένειας των Βαρωσιωτών με την τεράστια προσφορά στα κοινά, αλλά και στον αθλητισμό), ενός ξεχωριστού κοσμοπολίτη, τον οποίο ο Σεφέρης αποκαλούσε «μάστρο»!dinatos info (4)

Στο πλαίσιο αυτό, το 1954 βρέθηκε στο χωριό Άλωνα και έβγαλε τη συγκλονιστική εκείνη φωτογραφία που απεικονίζει τρία μικρά αδέρφια φτωχά ντυμένα να στέκονται έξω από τον καφενέ του χωριού και στον τοίχο πίσω τους να γράφει «Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες».Ο Σεφέρης μαγεύτηκε από την Κύπρο και με τη φωτογραφική του μηχανή φρόντισε να αποτυπώσει εικαστικά, με πλούσιο υλικό την αγάπη των Κυπρίων για τη μητέρα Ελλάδα, σε μία περίοδο που φούντωνε η φλόγα για τον αντιαποικιακό Αγώνα της ΕΟΚΑ.

Ο Γιώργος Σεφέρης αγαπούσε πολύ την Κύπρο κι εκείνο το σύνθημα στον τοίχο της Άλωνας, τον είχε συγκινήσει αφάνταστα. Σε ένα γράμμα που είχε γράψει στην αδελφή του τον Οκτώβρη του 1954, αναφέρει για την Κύπρο: «…Τον έχω αγαπήσει αυτόν τον τόπο. Ίσως γιατί βρίσκω εκεί πράγματα παλιά που ζουν ακόμη, ενώ έχουν χαθεί στην άλλη Ελλάδα… ίσως γιατί αισθάνομαι πως αυτός ο λαός έχει ανάγκη από όλη μας την αγάπη και όλη τη συμπαράστασή μας. Ένας πιστός λαός, πεισματάρικα και ήπια σταθερός. Για σκέψου πόσοι και πόσοι πέρασαν από πάνω τους: Σταυροφόροι, Βενετσιάνοι, Τούρκοι, Εγγλέζοι - 900 χρόνια. Είναι αφάνταστο πόσο πιστοί στον εαυτό τους έμειναν και πόσο ασήμαντα ξέβαψαν οι διάφοροι αφεντάδες πάνω τους. Και τώρα γράφουν στους τοίχους των χωριών τους: "Θέλομεν την Ελλάδα μας κι ας τρώγομεν πέτρες…". Θα ήθελα οι νέοι μας να πήγαιναν στην Κύπρο. Θα έβλεπαν από εκεί πλατύτερο τον τόπο μας…».

Αυτό το ίδιο σύνθημα ανήρτησαν συμβολικά χθες στην Τρίπολη οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ. Μόνο που δίπλα τους κάποιοι ηλίθιοι φρόντισαν να αμαυρώσουν την επίσκεψη των γαλαζοκίτρινων στην Αρκαδία, ντροπιάζοντας ουσιαστικά την όλη προσπάθεια του συλλόγου.
philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook