26.12.15

Ανησυχία, φόβο και οργή αισθάνονται οι πολίτες ...


Απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας, την οικονομία, καθώς και την προσωπική οικονομική τους κατάσταση εκφράζουν οι...

πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας MRB για λογαριασμό της εφημερίδας Realnews.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, τα συναισθήματα που εκφράζουν περισσότερο τους ερωτηθέντες είναι: ανησυχία, οργή, φόβος, ντροπή.

Συγκεκριμένα, τη λέξη ανησυχία επιλέγει το 42,8% των ερωτηθέντων, τη λέξη οργή το 32,4%, τη λέξη φόβο το 18,8% και τη λέξη ντροπή το 18,6%. Θετικά συναισθήματα, όπως ελπίδα, αυτοπεποίθηση, περηφάνια, σιγουριά εκφράζει περίπου το 30% των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της χώρας, το 81,4% εκτιμά ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ ή αρκετά άσχημα.

Στην ερώτηση για την οικονομική κατάσταση της χώρας κατά το 2016, σχεδόν το 63% εκτιμά ότι θα είναι σημαντικά ή ελαφρά χειρότερη.

Για την προσωπική οικονομική κατάστασή τους, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 51% ότι θα είναι σημαντικά ή ελαφρά χειρότερη.

Η δημοσκόπηση καταγράφει, επιπλέον, την πρόθεση ψήφου σε εκλογές και σύμφωνα με τα αποτελέσματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν πολύ μικρή διαφορά.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συγκεντρώνει 17%, η ΝΔ 16,3%. ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ βρίσκονται στο 4,2%, η ΧΑ στο 5%, το ΚΚΕ στο 4,9%, το Ποτάμι στο 2,3%, οι ΑΝΕΛ στο 2,5%, η Ένωση Κεντρώων στο 2,7%, η ΛΑΕ στο 2,3%. Στο 40,5% κυμαίνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook