26.12.15

Η Γυμναστική σκοτώνει τον Καρκίνο...

Eίναι γνωστό σε όλους ότι η άσκηση και η οποιασδήποτε μορφής γυμναστική έχει πολλά οφέλη ως προς την υγεία, την...
ποιότητα αλλά και το προσδόκιμο ζωής. Είναι επίσης γνωστό ότι η άσκηση βοηθά στο να οξυγονώνονται οι ιστοί των κυττάρων, κάτι που βοηθά σημαντικά στην πρόληψη οποιασδήποτε μορφής καρκίνου. Όλα αυτά όμως επιβεβαιώθηκαν πλέον και επιστημονικά με τις ακόλουθες μελέτες.

Άσκηση vs. Καρκίνος ωοθηκών
Σύμφωνα με νέα έρευνα που που έγινε στην Κίνα, οι γυναίκες που αθλούνται εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών (σιωπηλός δολοφόνος, όπως αποκαλείται, μιας και δεν εμφανίζει έντονα συμπτώματα) κατά 50%! Για να μην τα παρατήσεις όλα αμέσως, όμως, και αρχίσεις τα τρέχεις ατελείωτες ώρες στον διάδρομο με το ipod ανά χείρας, σου επισημαίνουμε ότι μέσα στο κομμάτι της άσκησης οι επιστήμονες κατέταξαν και τις χειρονακτικές εργασίες, όπως η φροντίδα του κήπου, η καθαριότητα του σπιτιού και γενικά όποια εργασία απαιτεί κίνηση, δύναμη και ιδρώτα. Στην άσκηση συμπεριέλαβαν επίσης το ποδήλατο, το τζόκινγκ, τα διάφορα σπορ ακόμα και τον χορό, τα οποία όμως για να είναι αποδοτικά πρέπει να γίνονται τουλάχιστον 2 ώρες την εβδομάδα!

Άσκηση vs. Καρκίνος του μαστού


Η άσκηση όμως συμβάλει θετικά και στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, μιας και σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που κολυμπούσαν ή έτρεχαν τουλάχιστον 6 ώρες εβδομαδιαίως ή έκαναν χορό ή περπάτημα για 12 ώρες την εβδομάδα μείωναν κατά 30% τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου!

Άσκηση vs. Καρκίνος του εντέρου
Τέλος, μια ακόμη μελέτη εστίασε στην επίδραση της άσκησης ως προς την εμφάνιση καρκίνου του εντέρου σε άνδρες και γυναίκες. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που έτρεχαν τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα ή είχαν έντονες δραστηριότητες, είχαν 40% – 50% λιγότερες πιθανότητες
να εμφανίσουν καρκίνο.
Πηγη voicenews




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook