3.1.16

Εθνική σύνταξη 384 ευρώ – Ο Κατρούγκαλος ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς


Πιθανότατα αναβαλλεται για τον Φεβρουάριο η κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, ενώ για τις συντάξεις θα συναντήσει αύριο Δευτέρα 04/01/2016 ο Γ. Κατρούγκαλος όλους τους...
πολιτικούς αρχηγούς πριν δώσει στην τρόικα το σχέδιο της κυβέρνησης.

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Εργασίας με τον Γ. Κατρούγκαλο να πραγματοποιεί αύριο Δευτέρα συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς πριν παραδώσει το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης στην τρόικα.

Στις 11.00 το πρωί ο υπουργός Εργασίας θα συναντηθεί με τον Γ. Πλακιωτάκη της ΝΔ, στις 12.00 με τον Β. Λεβέντη, στις 12.30 με εκπροσώπους από το Ποτάμι, στις 13.00 με τον Δ. Κουτσούμπα και στις 14.00 με την Φ. Γεννηματά.

Όλες αυτές οι συναντήσεις θα γίνουν πριν παραδοθεί στην τρόικα το τελικό σχέδιο και όλα δείχνουν πως ο νέος νόμος θα καθυστερήσει να εισαχθεί στη Βουλή για ψήφιση. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση του νέου Ασφαλιστικού στη Βουλή μπορεί να γίνει στις 25 Φεβρουαρίου, κάτι που σημαίνει πως θα καθυστερήσει η πρώτη αξιολόγηση από τους θεσμούς.

Εθνική σύνταξη 384 ευρώ
«Βασικό σκαλοπάτι του νέου ασφαλιστικού συστήματος η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ», δηλώνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης

"Αν δεν λύσουμε το ασφαλιστικό σήμερα, σε ένα χρόνο το αργότερο δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις, σε λίγο χρόνο θα καταρρεύσει το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα", ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελουδης.

Μιλώντας στο Μega είπε μεταξύ άλλων ότι η αναμόρφωση του ασφαλιστικού έχει τρομακτικές δυσκολίες καθώς υπάρχει ταυτόχρονα 25% ανεργία και 15% τουλάχιστον ανασφάλιστη εργασία. Όπως είπε υπάρχουν τεράστιες στρεβλώσεις με το ποσοστά αναπλήρωσης και ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία είναι πολύ προβληματικά.

Ξεκαθαρισε ότι δεν συζητείται πλέον η ενσωμάτωση επικουρικών στις κύριες, αλλά η συζήτηση γίνεται μόνο ξεχωριστά για τις κύριες και για τις επικουρικές. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα περικοπουν οι κύριες συντάξεις.

Προσδιόρισε ως βασικό σκαλοπάτι του νέου ασφαλιστικού συστήματος την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ, η οποία όπως είπε συνδέεται με τη ρήτρα ανάπτυξης, κάτι που μπορεί να βοηθήσει αργότερα στην αύξησή της.

Σε ότι αφορά το τμήμα της αναπλήρωσης είπε ότι έχει και αναδιανεμητικό ρόλο σημειώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια για ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης, και για το οποίο θα γίνεται διαπραγμάτευση μέχρι την τελευταία στιγμή.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook