5.1.16

Πίσω ολοταχώς οι ΗΠΑ μετά την κήρυξη του ΝΑΤΟ από τη Μόσχα ως απειλή


Η Ρωσία προ ημερών κήρυξε ως επίσημη απειλή το ΝΑΤΟ και αυτό μάλλον θορύβησε τις Ηνωμένες Πολιτείες…


Η Μόσχα δεν έχει κανέναν λόγο να θεωρεί εχθρό της τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αναφέρει το Πεντάγωνο, μια μέρα μετά την δημοσιοποίηση εγγράφου της Μόσχας σχετικά με την εθνική ασφάλεια.

Το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του ίδιου του Προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin, παρουσιάστηκε την Πρωτοχρονιά και «φωτογραφίζει» για πρώτη φορά την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το επίσημο κανάλι του Πενταγώνου.

Το προηγούμενο έγγραφο που είχε δημοσιοποιηθεί το 2009, δεν ανέφερε τις ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Jeff Davis, δήλωσε πως «δεν πρέπει να μας θεωρούν απειλή. Δεν θέλουμε να συγκρουστούμε με τη Ρωσία.

Έχουμε τις διαφορές μας, αλλά θα είναι λάθος να δούμε τις ΗΠΑ ως απειλή για τη Ρωσία», κατέληξε. Ο στρατηγός Joseph Dunford, κορυφαίος αξιωματικός του στρατού των ΗΠΑ, είχε δηλώσει τον Ιούλιο του 2015 ότι η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

Μιλώντας στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, τη Δευτέρα, ο Dunford, τόνισε ότι ελπίζει τελικά να συναντηθεί με το Ρώσο ομόλογό του, στρατηγό Valery Gerasimov.

ΠΗΓΗ0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook