15.1.16

Το ευρώ, η πιο μεγάλη και πιο απλή απάτη, δεν είναι αξιόγραφο, είναι χρεόγραφο!


Του Αθανάσιου Καρανάσιου
Πολιτικού Μηχανικού

Κι εσείς όλοι πούχατε μάτσο τους Κολοκοτρώνηδες, μήπως τους αντικαταστήσατε τώρα με ευρουλάκια? Τότε σας...
έλεγαν, θα ζείτε στα σαλόνια της Ευρώπης, τώρα κινδυνεύετε να μείνετε άστεγοι, γιατί οι πλειστηριασμοί είναι στα ημερήσια πινάκια. Τότε, που ο Σημίτης περιχαρής ανέμιζε το βράδυ της 31/12/2001 τα χρωματιστά χαρτάκια μπροστά στις κάμερες της ΝΕΤ, εσείς αδιαφορήσατε πλήρως και είχατε κολλήσει στην εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ «Big Brother» (*). Χαμπάρι δεν πήρατε, ότι τότε συντελούνταν η πιο μεγάλη και συνάμα πιο απλή απάτη, που δεν έχει ξανασυμβεί:

Σύμφωνα με το καταστατικό σχέδιο της ΕΚΤ … «Το φωτοτυπικό μηχάνημα θα τόχουν κάποιοι εγκάθετοι στη Φρανκφούρτη, οι οποίοι θα συνεδρίαζαν και αποφάσιζαν εν κρυπτώ και παραβύστω, ανεξέλεγκτα από τις εθνικές κυβερνήσεις και τους λαούς. Τα πρακτικά των συζητήσεων κλπ. θα ήταν απόρρητα. Το χρήμα ευρώ δεν θα ήταν αξιόγραφο, που να αντικατοπτρίζει συγκεκριμένο περιουσιακό αποθεματικό, αλλά απλά ένα αόριστο χρεόγραφο, το οποίο θα δίνεται πρώτα στις τράπεζες με κάποιο μηδαμινό επιτόκιο κι αυτές θα το «φορτώνουν» στη συνέχεια στους πολίτες και το κράτος με πολλαπλό επιτόκιο. Παράλληλα, η «πιστωτική δικτατορία» αυθαίρετα, θα έκανε υπεξαίρεση (haircut) των χρημάτων και εξοφλήσεις των χρεών από τις ίδιες τις καταθέσεις (bail in) και τελικά, όποτε γούσταραν οι εγκάθετοι θα έκλειναν και τις ίδιες τις τράπεζες (capital controls). Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα και το κατατεθημένο χρήμα, δεν θα ανήκε ποτέ στους καταθέτες.»

Λεόντειες συμβάσεις, ασύμφοροι όροι, απαράδεκτες ρήτρες; Οφθαλμοφανώς ΝΑΙ. Κι όμως, κάποιοι τις υπέγραψαν απεχθώς, χωρίς οποιαδήποτε συναίνεση του Ελληνικού Λαού, την οποία είχαν αντικαταστήσει με την παρέλκυση της προσοχής του, όπως προαναφέρθηκε με τον «Big Brother» etc. Φευ!

Έτσι με «χαρτιά» ή και με αριθμούς στις οθόνες καθιστούν τους πάντες άμεσα ή έμμεσα δανειολήπτες… με όλες τις δυσμενείς συνέπειες πάνω τους (προσημειώσεις, υποθήκες, ειδεχθείς διατακτικές κλπ), να υποχρεώνονται να ανταλλάσσουν στο διηνεκές με την εργατική τους παραγωγή, τα προϊόντα της πραγματικής οικονομίας τους, τα περιουσιακά τους στοιχεία, το δημόσιο πλούτο τους, ακόμα και την εθνική τους κυριαρχία κοκ, μ αυτόν τον … ΚΟΠΑΝΙΣΤΌ ΑΈΡΑ.

Κάποιοι λοιπόν, που έχουν «εύκολη πρόσβαση» σ αυτά τα χαρτιά και τους αριθμούς στις οθόνες, και παίρνουν το κατιτίς τους, κρατάν τα στόματα κλειστά ή παραπλανούν τον κοσμάκη, προκειμένου να καλύπτουν αυτή την μεγάλη, όσο και απλή απάτη σε βάρος του. Κατάφεραν λοιπόν, να περάσουν στο αποχαυνωμένο popolo, ότι το ευρώ, είναι κάτι πολύ όσιο και αδιάβλητο, που το διαχειρίζονται δήθεν «εταίροι» (όμως εν τοις πράγμασι βάρβαροι δερβέναγες). Ότι είναι φετίχ … είναι ταμπού. Όμως με γνώμονα την αβάσταχτη τραγωδία κσι την τυραννική ομηρεία του Ελληνικού Λαού, πρέπει πλέον να … ανοίξουν στόματα!

(*) Από το βιβλίο «Η γιαγιά μας η ΔΡΑΧΜΗ», του Ευθ. Ματσούκα, εκδόσεις Σαββάλας:
«Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εποχής εκείνης, την εκπομπή της ΝΕΤ με τον Σημίτη, να σηκώνει τα πρώτα ευρώ στα χέρια του, παρακολούθησαν 250.000 «πολίτες» και πολίτες. Το ίδιο βράδυ της 31/12/2001, τον τελικό του ριάλιτι «Big Brother» παρακολούθησαν 2.500.000 τηλεθεατές! Άξιζε, άραγε αυτόν τον αποχαιρετισμό το εθνικό μας νόμισμα, με μια ιστορία 2.500 ετών; Ασφαλώς ΟΧΙ. Έγινε όμως εφικτό στην εποχή της τηλεορασοκρατίας!»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook