6.1.16

Έξι πόνοι που δεν θα πρέπει ποτέ να αγνοείτε...



Ο πόνος είναι το σημάδι του οργανισμού μας που μας επισημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας...
Υπάρχουν ορισμένοι πόνοι, που αποτελούν τυπικά σημάδια σοβαρών προβλημάτων που απαιτούν ιατρική παρέμβαση.

Αυτοί είναι οι έξι πόνοι που δεν θα πρέπει να αγνοείτε ποτέ:

1. Δυνατός Πόνος στην Κοιλιακή Χώρα

Ο πόνος στην κοιλιακή χώρα μπορεί να αποτελεί σημάδι προβλήματος του γαστρεντερικού συστήματος, της χοληδόχου κύστης και του παγκρέατος, ένδειξη στομαχικού έλκους ή ακόμη και σκωληκοειδίτιδας.

2. Πόνος στο Στήθος

Εάν αντιμετωπίζετε πόνο στο στήθος που δεν απομακρύνεται, καθώς και δύσπνοια, θα πρέπει να καλέσετε αμέσως τον γιατρό σας ή το 166.


3. Έντονη Κεφαλαλγία

Εάν ο εντονότατος πονοκέφαλος δεν συνοδεύεται από έτερα συμπτώματα ημικρανίας τότε το έντονο και σοβαρό άλγος στο κεφάλι μπορεί να αποτελεί ένδειξη ανευρύσματος στον εγκέφαλο – το εγκεφαλικό ανεύρυσμα μπορεί να προκαλέσει βλάβες στον εγκέφαλο εντός μόλις μερικών λεπτών.

4. Οσφυαλγία και μούδιασμα στα δάχτυλα

Θα μπορούσε να σημαίνει ότι ένας από τους δίσκους σας πιέζει ένα νωτιαίο νεύρο. Δίχως την κατάλληλη προσοχή, κινδυνεύετε με μόνιμη βλάβη των νεύρων.

5. Οξύς πόνος στα Πλευρά

Μπορεί να αποτελεί μία ένδειξη σκωληκοειδίτιδας. Η σκωληκοειδίτιδα εκδηλώνεται ως φλεγμονή και πόνος στον ομφαλό, αλλά μετακινείται αργά προς το δεξί κάτω μέρος της κοιλιακής χώρας, προκαλώντας έντονους, και οξείς πόνους. Τα σημάδια της σκωληκοειδίτιδας είναι η ναυτία, ο έμετος, ο πυρετός, η δυσκοιλιότητα, η φλεγμονή, η διάρροια και το τρέμουλο.

6. Εν τω Βάθει Φλεβική Θρόμβωση (Deep Vein Thrombosis)

Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση αναφέρεται σε θρόμβους αίματος που δημιουργούνται σε βαθιές φλέβες του ποδιού. Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση προκαλεί ταχύ πόνο που συνοδεύεται συνηθέστερα από οίδημα (πρήξιμο).

Είναι ζωτικής σημασίας να δείτε αμέσως έναν γιατρό ώστε να αποφευχθεί η παρεμπόδιση της ροής από του αίματος από τον θρόμβο και η «μετακίνησή» του στους πνεύμονες, την καρδιά (προξενώντας καρδιακή προσβολή) ή τον εγκέφαλο (οδηγώντας σε εγκεφαλικό επεισόδιο).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook