19.5.16

Κόλαση στη Βουλή: «Είσαι ψεύτης» και «Άντε ρε ηλίθιε»...Πανδαιμόνιο στη Βουλή καθώς έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης επί της...
διαδικασίας, στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Αφορμή για τις μεγάλες και διαρκείς εκρήξεις αποτέλεσε το γεγονός ότι...
από τις χιλιάδες σελίδες του νομοθετήματος, απουσιάζουν κρίσιμα «Παραρτήματα», και ειδικά εκείνο που εξειδικεύει το ποιες επιχειρήσεις του δημοσίου οδεύουν προς αποκρατικοποίηση. Δείτε αναλυτικά εδώ:

Σύσσωμη η αντιπολίτευση επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι καταθέτει ένα νομοσχέδιο 7.500 σελίδων χωρίς σημαντικά παραρτήματα και ζητά να συζητηθεί και να ψηφιστεί με διαδικασίες «εξπρές», παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Ακούστηκαν, ωστόσο, και φράσεις από όρθιους και ωρυόμενους βουλευτές όπως: «Είσαι ψεύτης», «Είναι γελοίο αυτό που γίνεται», «Το κάνατε τσίρκο», «Είσαι αδαής και ανόητος», «Άντε ρε ηλίθιε», «Δεν ντρέπεσαι ρε;»
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελος, έκανε λόγο για υποκριτική στάση της αντιπολίτευσης και της καταλόγισε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για μικροκομματικά οφέλη.

Οι τόνοι άρχισαν να ανεβαίνουν, όταν πρώτος πήρε τον λόγο ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος ζήτησε την αναβολή της συζήτησης, καθώς, όπως είπε, δεν έχουν κατατεθεί στο νομοσχέδιο κρίσιμα και σημαντικά παραρτήματα, όπως είναι η εκχώρηση και η εκποίηση δημόσιας περιουσίας.

Αμέσως μετά, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, έκανε λόγο για παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, διευκρινίζοντας ότι δεν αποδίδει τις ευθύνες στο προεδρείο της Επιτροπής Οικονομικών, αλλά στη κυβέρνηση.

«Επί μήνες γινόταν διάλογος στα ΜΜΕ για τα κρίσιμα ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα και αφορούν όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Πρέπει να συμβάλουμε όλοι, ώστε να είναι πιο εποικοδομητική η συζήτηση» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος και πρόσθεσε:

«Έχουν δημοσιοποιηθεί επαρκώς ό,τι περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο. Δεν μπορούμε να λέμε 'δεν γνωρίζουμε'. Δεν υπάρχει θέμα αιφνιδιασμού. Υπάρχει ευρωπαϊκή υποχρέωση. Για πρώτη φορά κρίνεται θετικά η Ελλάδα. Μη δημιουργούμε, λοιπόν, ένταση και καθυστερήσεις για μικροκομματικά οφέλη πάνω στα ζητήματα που η Ελλάδα έχει ανάγκη και θέλει να προχωρήσει για να πάει μπροστά, και τα οποία εσείς δημιουργήσατε. Αυτό δεν το ξεχνάμε. Μην δημιουργείτε, λοιπόν, καθυστερήσεις».

«Άλλο δημόσιος διάλογος και άλλο κοινοβουλευτική διαδικασία. Μας φέρατε 2.142.000 λέξεις, 15 διαφορετικά νομοσχέδια με δασικούς χάρτες, φοροκαταιγίδα, «κόφτη», με ύποπτη νομοθέτηση και έρχεστε να πείτε ότι είναι επαρκής η διαδικασία; Μας επικαλείστε τους ξένους; Πού είναι το εθνικό σας ανάστημα; Έπρεπε να ντρέπεστε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, ζητώντας περισσότερο χρόνο για τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, Δημήτρης Καρράς, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ρώσικη ρουλέτα» και «ένα μείγμα από πολλά διαφορετικά υλικά» καταλογίζοντας σκοπιμότητα στη κυβέρνηση για να ψηφιστούν, όπως είπε, διατάξεις που δεν έχουν σχέση με τις υποχρεώσεις που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές.

Από τη ΝΔ, ο εισηγητής του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτικό αυταρχισμό, αυθαιρεσία και απαξίωση της δημοκρατικής διαδικασίας. Οι αναφορές του κ. Σταϊκούρα προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, να χαρακτηρίζει «ξεφτίλα» τη διαδικασία συζήτησης.

«Δεν υπάρχουν τα σημαντικά παραρτήματα του νομοσχεδίου που περιέχουν ουσιώδη θέματα. Καλούμαστε να ψηφίσουμε χωρίς να ξέρουμε τι περιέχουν. Να αποφασίσουμε για τις αποκρατικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας. Τι ψηφίζετε κ. συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ξέρετε; Η κυβέρνηση δεν έφερε τα παραρτήματα. Μην εγείρεστε. Να αισχύνεστε», σχολίασε ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε:

«Λέει ο κ. Φάμελος ότι είναι γνωστά αυτά, τα ψηφίσαμε όλοι τον Αύγουστο. Ξέραμε ότι θα κάνετε ταμείο και πού θα βάλετε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας που θα έχουν οι ξένοι για 99 χρόνια; Δεν ντρέπεστε καθόλου;»...

Πηγή: tvxs.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook