9.6.16

Η Κομισιόν απαγόρευσε στα στελέχη της να χρησιμοποιούν δημόσια τη λέξη Brexit

 
Στην απαγόρευση της χρήσης της λέξης Brexit, από τα στελέχη της στον τομέα της επικοινωνίας, προχώρησε η Κομισιόν, ενόψει του δημοψηφίσματος στη Βρετανία
Αξιωματούχοι έλαβαν ενημερωτικό σημείωμα, σύμφωνα με το Politico, τον Μάιο, το οποίο περιελάμβανε οδηγίες για το ....
πώς να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν δημόσια τη λέξη Brexit. Κάτι που είχε ειπωθεί και σε συναντήσεις, νωρίτερα φέτος.
Αντί για Brexit λοιπόν, τα στελέχη της Κομισιόν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τους όρους «βρετανική κατάσταση» και «βρετανικό δημοψήφισμα». Η απαγόρευση δεν αφορά τους επιτρόπους, οι οποίοι κάποιες φορές χρησιμοποιούν ακόμη την επίμαχη λέξη.
Στο εν λόγω ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο έχει στα χέρια του το Politico, οι αξιωματούχοι του τομέα της επικοινωνίας της Κομισιόν έλαβαν και κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές. Ανάμεσά τους:
  • «Οι Βρετανοί θα αποφασίσουν αν θέλουν να παραμείνει μέλος της ΕΕ η Μ. Βρετανία».
  • «Ειλικρινής επιθυμία της Κομισιόν είναι η Μ. Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ. Περισσότερο από ποτέ θέλουμε να παραμείνει η Ευρώπη ενωμένη».
  • «Αλλά η Κομισιόν δεν θα πάρει μέρος στην καμπάνια του δημοψηφίσματος της Μ. Βρετανίας».
Ακόμη, σε περίπτωση που ερωτηθούν τι θα συμβεί αν οι Βρετανοί ψηφοφόροι επιλέξουν την αποχώρηση, θα πρέπει να απαντούν «Η Κομισιόν δεν κάνει εικασίες για υποθετικές καταστάσεις. Η Κομισιόν δεν θέλει να μπει σε λεπτομέρειες ενός εναλλακτικού πλάνου, γιατί δεν έχουμε. Εχουμε plan A: Η Βρετανία πρέπει να μείνει στην ΕΕ ως εποικοδομητικό και ενεργό μέλος της».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook