14.12.16

Ο απίθανος λόγος που δε χάνεις λίπος από την κοιλιά

Διατροφή, γυμναστική, και...ένα σωρό κόλπα είναι προορισμένα για να χάσεις αυτό το...
περιττό κι ενοχλητικό λίπος στην κοιλιά. Κι όσο προσπαθείς αυτό τόσο επιμένει να κάθεται στην κοιλιά σου. Η αλήθεια είναι ότι το κοιλιακό λίπος είναι αρκετά δύσκολο να το κάψεις και να εξαφανιστεί αλλά προφανώς όχι αδύνατο! Κι ενώ λοιπόν εσύ μετράς θερμίδες και κοιλιακούς υπάρχει ένας ακόμα παράγοντας που επηρεάζει την απώλεια λίπους στην κοιλιά και μάλλον αγνοείς μέχρι σήμερα.
Ο λόγος είναι πιο απλός απ' ό, τι ίσως νομίζεις και έχει να κάνεις με τον ύπνο. Η ποσότητα του ύπνου λοιπόν είναι αυτή που επηρεάζει τις λειτουργίες του οργανισμού και κατ' επέκταση και την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με έρευνα, η έλλειψη ύπνου αναστέλλει την ικανότητα των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για τη λιποδιάλυση. Επιπλέον, ο οργανισμός δεν αφήνει την ορμόνη της ινσουλίνης να ανταποκριθεί όπως πρέπει. Και ως γνωστόν, η ινσουλίνη είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας ρύθμισης, αποθήκευσης και χρήση της ενέργειας.

Επομένως, το να στερείς πολύτιμες ώρες ύπνου από τον οργανισμό σου δεν αφήνεις τις φυσικές του λειτουργίες για την καύση λίπους να γίνουν σωστά. Όσο κι αν προσπαθείς εσύ με ώρες γυμναστικής και δίαιτες, αν δεν ρυθμίσεις τον βραδινό ύπνο τότε δεν θα απαλλαγείς ποτέ εντελώς από το κοιλιακό λίπος.
Πηγη tromaktiko


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook