20.12.16

ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, είναι απόρροια του έντονου αντιρωσικού κλίματος που...
έχει δημιουργηθεί τελευταία στην Τουρκία, με τις εξελίξεις στο Χαλέπι και την ρωσική εκκαθάριση της πόλης από τους Τζιχαντιστές.

Χαρακτηριστικό είναι πως τις τελευταίες μέρες σχεδόν καθημερινά γίνονταν διαδηλώσεις έξω από την ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα και οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της Ρωσίας και κατά της γενοκτονίας, όπως ανέφεραν, που κάνουν οι Ρώσοι στο Χαλέπι της Συρίας.
Άλλο ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της δολοφονίας είναι πως οι τρεις άντρες της τουρκικής ασφάλειας που είχαν διαταχτεί για να φυλάγουν τον Ρώσο πρέσβη, απουσίαζαν την στιγμή της δολοφονίας, γεγονός που δείχνει πως υπήρξε κάποια συνενοχή που σίγουρα θα πρέπει να ερευνηθεί.
Βέβαια οι πρώτες αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ κάνουν λόγο ότι ο δολοφόνος ήταν άνθρωπος του Φετουλάχ Γκιουλέν, αλλά αυτό δεν αναιρεί το έντονο ισλαμιστικό χρώμα του εγκλήματος που αντιστοιχεί στα αισθήματα μεγάλου μέρους του ισλαμικού κόσμου.
Η στήριξη του Ερντογάν όλα αυτά τα χρόνια στους ισλαμιστές της Συρίας, καθιστά πολύ αγχωτική την τελευταία στροφή του με την επαναπροσέγγιση με την Ρωσία, ενώ γίνεται όλο και πιο δύσκολος ο έλεγχος του εσωτερικού της χώρας καθώς στα ήδη προβλήματα που είχε ο Τούρκος πρόεδρος, τώρα θα έχει να αντιμετωπίσει και τους ισλαμιστές.
Ο Ερντογάν θα πληρώσει ακριβά την μέχρι σήμερα πολιτική του στην Συρία και σίγουρα το γεγονός της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη θα έχει και συνέχεια με απροσδόκητες εξελίξεις.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook