11.12.16

Ο ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ κ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Παλιότερα ένας πολιτικός μοίραζε κάλτσες τις παραμονές των Χριστουγέννων στους βουνίσιους της...
εκλογικής του περιφέρειας εκεί που έκανε κρύο, οι οποίοι χαίρονταν πάρα πολύ και του ανταπέδιδαν αυτό το εορταστικό δώρο στην κάλπη.
Προχθές ο κ. Τσίπρας μοίρασε
εφάπαξ κάποια ψίχουλα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Η κίνηση αυτή είναι πολλαπλά παλαιοκομματική και απόλυτα πολιτικά υπολογιστική.
Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Τσίπρας, ότι τα χρήματα που μοιράζει θα διατεθούν αμέσως από τα γεροντάκια και έτσι το κράτος θα τα ξαναπάρει πίσω όλα, έχοντας ταυτόχρονα μεγάλη μερίδα του λαού ευχαριστημένη.
Πρώτον, πολλά από αυτά τα χρήματα θα πάνε για εξόφληση φόρων, άρα θα επιστραφούν στο κράτος.
Δεύτερον, τα υπόλοιπα θα διατεθούν στην εορταστική Χριστουγεννιάτικη αγορά, οπότε το 24% αυτών των χρημάτων θα επιστραφεί αμέσως ως ΦΠΑ.
Τρίτον, ευχαριστημένοι θα μείνουν και οι έμποροι, οι οποίοι θα δουν να αυξάνεται ο τζίρος τους στις εορτές, αλλά μετά θα πρέπει να ξαναγυρίσουν τα χρήματα αυτά πίσω, είτε ως ασφαλιστές εισφορές, είτε ως φόρο εισοδήματος, είτε ως προκαταβολή φόρου, τέλη, κ.λ.π.
Οπότε όλοι θα είναι ευχαριστημένοι και ταυτόχρονα τα χρήματα θα είναι πάλι πίσω στο δημόσιο ταμείο, στη διάθεση των δανειστών.
Όμως ο κ. Τσίπρας κάνει και κάτι χειρότερο. Λέει στην ουσία προς τους Έλληνες να μην ανησυχούν που θα υπογράψει πλεόνασμα 3,5%, αυτόματο κόφτη, μείωση αφορολογήτου κ.λ.π., κατ’ απαίτηση του κ. Σόϊμπλε, αφού αυτός, ως καλός «αριστερός πατερούλης» θα μοιράζει το πλεόνασμα πάλι στο λαό.
Με την τελευταία αυτή σκέψη, φοβόμαστε πως πάμε για πλήρη παράδοση της χώρας στους δανειστές από την αριστερά, κλείνοντας ταυτόχρονα τα μάτια των πολιτών.
hassapis-peter

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook