2.1.17

Ο χειρότερος Ομπάμα … ever

Αντί να επιχειρήσει να περισώσει ότι είχε απομείνει από τη φήμη του, ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, προχώρησε σε...
άλλη μια πράξη που ουσιαστικά την κατέστρεψε ολοκληρωτικά. Η αδιανόητη πράξη να απελάσει 35 Ρώσους διπλωμάτες, αποτελεί μια ιδιαίτερα ισχυρή ένδειξη του τραγικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η Αμερικανική εξωτερική πολιτική.
Με την αψυχολόγητη αυτή ενέργεια, ο Ομπάμα κατάφερε να:
  • Υποβαθμίσει σημαντικά τη συμπεριφορά μιας υπερδύναμης, εξομοιώνοντάς την με αυτή μιας μικρής χώρας.
  • Αποκαλύψει την παρακμή της Αμερικανικής αυτοκρατορίας.
  • Δώσει μεγάλο πλεονέκτημα στη Ρωσία, ειδικά μετά την κίνηση ματ του Πούτιν να μην απαντήσει με παρόμοιο τρόπο, δηλαδή, να εκμεταλλευτεί την ανεύθυνη αυτή πράξη, δείχνοντας ότι δεν ενεργεί με την ίδια απερισκεψία. Βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παρουσιάζονταν από τα ΜΜΕ περίπου ως μια ‘επερχόμενη συμφορά’. Σε σχέση με την ανευθυνότητα του Ομπάμα, ο Τραμπ θα μοιάζει με έναν πιο υπεύθυνο πρόεδρο, ο οποίος προσπαθεί να ομαλοποιήσει τις σχέσεις με τη Ρωσία και όχι να τις δυναμιτίσει επικίνδυνα.
Εκτός από το γεγονός ότι οι διαρροές των αρχείων του Δημοκρατικού κόμματος, αποκαλύπτουν μεταξύ άλλων και τον βρόμικο πόλεμο κατά των ίδιων του των υποψηφίων, όπως ο Μπέρνι Σάντερς, δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία απόδειξη ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από αυτές.
Ο Ομπάμα απέδειξε ότι το Αμερικανικό βαθύ κράτος τον ελέγχει απόλυτα και ότι είναι η πιο εύκολα χειραγωγήσιμη μαριονέτα των νεοσυντηρητικών, που δείχνουν όμως να βρίσκονται σε πανικό μετά την απόλυτη αποτυχία τους να πετύχουν τους στόχους τους στη Συρία και αλλού.
Ο Ομπάμα σύρθηκε σε καταστροφικούς ‘πολέμους δι’αντιπροσώπων’ που έφεραν το απόλυτο χάος στην Μέση Ανατολή, Λιβύη και αλλού. Τώρα, σύρθηκε σε άλλη μια ανεύθυνη πράξη κατά της Ρωσίας.
Ο Τραμπ θα εκμεταλλευτεί τη συγκυρία προκειμένου να ενισχύσει το προφίλ του και να επιδοθεί απερίσπαστος στην αποστολή του ‘εντός των τειχών’, που δεν είναι άλλη από την ολοκληρωτική καταστροφή της Αμερικανικής μεσαίας τάξης, εξασφαλίζοντας οριστικά και αμετάκλητα τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας στην οποία και ο ίδιος ανήκει.
failedevolution




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook