16.2.17

Χιλιάδες Αμερικανοί ζητούν να απελαθεί ο Σόρος από τις Ηνωμένες Πολιτείες

© РИА Новости. Сергей Гунеев Αμερικανός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Τζορτζ Σόρος.Φωτογραφία Αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 16 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. Περισσότεροι από εννέα εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν υπογράψει μια αναφορά [1] προς τον Πρόεδρο  Donald Trump να στερήσει την ιθαγένεια στον   δισεκατομμυριούχο   Τζορτζ Σόρος και του απαγορευθεί η  είσοδος του  στις Ηνωμένες Πολιτείες.
» Πρόεδρε Trump, σας...
ζητάμε να απαγορεύσετε την είσοδο του George Soros Σας ζητάμε να απαγορευθεί στον  George Soros και στην οικογένειά του να κάνουν επιχειρήσεις στη χώρα, για να βοηθήσει τους υπεύθυνους να  χαράξουν πολιτική  και  για προστατευθούν  τα αμοιβαία κεφάλαια.» – Ανακοινώθηκε  σε ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Change.org [2 ].
«Σας ζητούμε να εκδώσετε ένταλμα για τη σύλληψή του, επειδή είχε προσλάβει ανθρώπους να συμμετέχουν στις ταραχές και στις διαμαρτυρίες <…> δεν μπορεί να επιτραπεί στον  George Soros να παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και να συνεχίσει να εργάζεται ενεργά για να σαμποτάρει και να καταστρέψει  τη χώρα μας.» – Είπαν  στο έγγραφο τους . Η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται.
Τον Ιανουάριο, στην  πρωτεύουσα των ΗΠΑ διοργανώθηκε  ένα μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που ονομάστηκε «Πορεία των Γυναικών  στην Ουάσιγκτον » αφιερωμένο στην ορκωμοσία του  Trump ως Πρόεδρος. Ένας αριθμός των μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής εφημερίδας New York Times [3], έγραψε ότι περισσότερες  από πενήντα οργανώσεις που σχετίζονται με την πορεία των γυναικών, έλαβαν  χρηματοδότηση από τον Σόρος.
Ο George Soros – Αμερικανός οικονομολόγος και επενδυτής. Η δραστηριότητα του προκαλεί διφορούμενη αξιολόγηση:
Ο  δισεκατομμυριούχος  συχνά αναφέρεται ως  κερδοσκόπος. Η εταιρεία του η « Soros Quantum» για σχεδόν σαράντα χρόνια λειτουργίας της έχει κερδίσει 35 δισεκατομμύρια $  ρεκόρ για αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου.
Μόνο για την κρίση των ενυπόθηκων δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από μια δεκαετία σχεδόν, ο χρηματοδότης πήρε για δύο χρόνια περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια.
Ο  Σόρος συμμετέχει ενεργά στην πολιτική. Ο χρηματοδότης δεν αμφισβητεί ότι τα χρήματά του βοήθησαν  ειδικότερα, να οργανώσει την  πρώτη «πορτοκαλί επανάσταση» στην Ουκρανία το 2004 και το  Euromaidan 2013.
References [ βιβλιογραφικές αναφορές]  петицию
   ( https://www.change.org/p/president-donald-j-trump-ban-george-soros-from-the-united-states-of-america )  Change.org
   ( https://www.change.org/ )  New York Times
   ( http://www.nytimes.com/ )
https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook