1.3.17

Τιερί Μεϊσάν …Η συσκευή Κλίντον για να δυσφημιστεί ο Ντόναλτ Τραμπ

Ο David Brock θεωρείται ένας από τους δασκάλους του agitprop (agitation & propaganda, διέγερση & προπαγάνδα) του 21ου αιώνα. Αδίστακτη προσωπικότητα, μπορεί να ...
υπερασπιστεί ένα θέμα, καθώς και να το καταστρέψει, σύμφωνα με τις ανάγκες του εργοδότη του. Είναι ο επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας μέσων μαζικής χειραγώγησης.
Τιερί Μεϊσάν
Αυτό το άρθρο αποτελεί μια προειδοποίηση: το Νοέμβριο 2016 ένα εκτεταμένο σύστημα διαταραχής και προπαγάνδας συστάθηκε για να καταστρέψει τη φήμη και το κύρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μόλις θα έμπαινε στο Λευκό Οίκο. Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια εκστρατεία είναι επιστημονικά οργανωμένη εναντίον ενός προέδρου των ΗΠΑ και με τέτοια μέσα.
Ναι, μπαίνουμε σε μια εποχή μετά-αλήθειας, αλλά οι ρόλοι δεν είναι αυτοί που νομίζετε.
Δίκτυο Βολταίρος 
Η εκστρατεία που διεξάγεται από τους χορηγούς του Μπαράκ Ομπάμα, της Κλίντον και της καταστροφής της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, ενάντια στο νέο Αμερικανό πρόεδρο συνεχίζεται. Μετά την πορεία των γυναικών στις 22 Ιανουαρίου, μια πορεία για την επιστήμη αναμένεται να πραγματοποιηθεί όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον δυτικό κόσμο, στις 22 Απριλίου. Αυτό γίνεται για να δείξει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι μόνο μισογύνης, αλλά και σκοταδιστής.
Το γεγονός ότι είναι ο πρώην διοργανωτής της Μις Υφηλίου και είναι παντρεμένος με μια μανεκέν στο τρίτο γάμο του, αποδεικνύει ότι περιφρονεί τις γυναίκες. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος αμφισβητεί το ρόλο του Μπαράκ Ομπάμα στη δημιουργία του Χρηματιστηρίου του Σικάγο για το Κλίμα (πολύ πριν από την προεδρία του) και απορρίπτει την ιδέα ότι η διατάραξη του κλίματος προκαλείται από την απελευθέρωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μαρτυρούν ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα για την επιστήμη.
Για να πειστεί η αμερικανική κοινή γνώμη για τη τρέλα του πρόεδρου ο οποίος δήλωσε ότι εύχεται την ειρήνη με τους εχθρούς του και να συνεργαστεί μαζί τους για με τη διεθνή οικονομική ευημερία, ένας από τους μεγαλύτερους ειδικούς του agitprop (agitation & propaganda, διέγερση & προπαγάνδα), David Brock, έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακή συσκευή ακόμη πριν ακόμα από την ορκωμοσία.
Την εποχή που δούλευε για λογαριασμό των Ρεπουμπλικάνων, ο Brock ξεκίνησε εναντίον του προέδρου Μπιλ Κλίντον, αυτά που ήταν να γίνουν το Troopergate, την υπόθεση Whitewater και την υπόθεση Λεβίνσκι.
Έχοντας γυρίσει το σακάκι του, είναι σήμερα στην υπηρεσία της Χίλαρι Κλίντον για την οποία έχει οργανώσει ήδη τόσο την κατεδάφιση της υποψηφιότητας του Mitt Romney όσο και την απάντηση της για την υπόθεση της δολοφονίας του πρέσβη των ΗΠΑ στη Βεγγάζη. Κατά τις τελευταίες προκριματικές εκλογές, ήταν αυτός ο οποίος διηύθυνε τις επιθέσεις εναντίον του Bernie Sanders. Η The National Review χαρακτήρισε τον Brock ως « δεξιός δολοφόνος που έγινε αριστερός δολοφόνος».
Είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι οι δύο διαδικασίες μομφής ενός ενεργού πρόεδρου, μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν υπέρ του βαθέως κράτους και καθόλου υπέρ της δημοκρατίας. Έτσι το Watergate κατευθύνθηκε όλο από ένα «βαθύ λαρύγγι» που αποκαλύφτηκε 33 χρόνια αργότερα να είναι ο Mark Felt, ο βοηθός του Έντγκαρ Χούβερ, Διευθυντή του FBI. Όσο για την υπόθεση Λεβίνσκι, δεν ήταν παρά μόνο ένα μέσο για να αναγκάσει τον Κλίντον να δεχθεί τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας.
Η τρέχουσα εκστρατεία οργανώνεται συγκαλυμμένα από τέσσερις ενώσεις:
Η Media Matters ( «Τα μίντια έχουν σημασία») είναι υπεύθυνη για την έξαψη των λαθών του Ντόναλντ Τραμπ. Διαβάσετε κάθε μέρα το δελτίο της στις εφημερίδες σας: ο πρόεδρος δεν είναι αξιόπιστος, έκανε λάθος σε ένα σημείο ή το άλλο. Η American Bridge 21st Century («Η Αμερικανική Γέφυρα του 21ου αιώνα») έχει αντιπαραβάλλει περισσότερες από 2.000 ώρες βίντεο που δείχνουν τον Ντόναλντ Τραμπ εδώ και χρόνια και περισσότερα από 18.000 ώρες βίντεο για τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου.
Διαθέτει εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα που έχουν σχεδιασθεί για το Υπουργείο Άμυνας -και κατ ‘αρχήν εκτός αγοράς-  που της επιτρέπει να βρει αντιφάσεις μεταξύ των παλαιών δηλώσεων τους και των σημερινών θέσεων τους. Αναμένεται να επεκτείνει τις εργασίες της σε 1.200 συνεργάτες του νέου προέδρου.
Η Citizens for Responsibility and Ethics in Washington — CREW ( «Πολίτες για την Υπευθυνότητα και την Ηθική στην Ουάσινγκτον») είναι ένα δικηγορικό γραφείο υψηλού επιπέδου υπεύθυνο να εντοπίσει το κάθε τι που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα σκάνδαλο στη διοίκηση Τραμπ.
Οι περισσότεροι δικηγόροι αυτής της ένωσης εργάζονται δωρεάν για το σκοπό. Είναι αυτοί που προετοίμασαν την καταγγελία του Bob Ferguson, Γενικού Εισαγγελέα της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, κατά της απόφασης σχετικά με τη μετανάστευση.
Η Shareblue ( «Γαλάζιο Μοίρασμα») είναι ένας ηλεκτρονικός στρατός που επηρεάζει ήδη 162 εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι υπεύθυνη για τη διάδοση θεμάτων που καθορίζονται εκ των προτέρων, συμπεριλαμβανομένων:
Ο Τραμπ είναι αυταρχικός και κλέφτης.  Ο Τραμπ είναι υπό την επήρεια του Βλαντιμίρ Πούτιν.  Ο Τραμπ δεν έχει προσωπικότητα, είναι χολερικός και μανιοκαταθλιπτικός.  Ο Τραμπ δεν εξελέγη από την πλειοψηφία των Αμερικανών, συνεπώς είναι παράνομος.  Ο Αντιπρόεδρος Mike Pence είναι φασίστας.
Ο Τραμπ είναι ένας δισεκατομμυριούχος ο οποίος δεν θα πάψει να αντιμετωπίσει συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των προσωπικών υποθέσεών του και εκείνων του κράτους. Ο Τραμπ είναι μια μαριονέτα των αδελφών Koch, των διάσημων χρηματοδοτών της άκρας δεξιάς.  Ο Τραμπ είναι ένας άσπρος ρατσιστής που απειλεί τις μειονότητες.
Η αντιπολίτευση αντι-Τραμπ συνεχίζει να αναπτύσσεται έξω από την Ουάσιγκτον.   Για να σώσουμε τη δημοκρατία, να υποστηρίζουμε τους Δημοκρατικούς βουλευτές που επιθέτονται κατά του Τραμπ, να κατεδαφίσουμε εκείνους που συνεργάζονται μαζί του.  Το ίδιο με τους δημοσιογράφους.  Για να αποτρέψουμε τον Τραμπ θα πάρει χρόνο, μη εξασθενίσουμε τη μάχη.  Αυτή η ένωση θα παράγει ενημερωτικά δελτία (newsletters) και βίντεο των 30 δευτερολέπτων.
Θα βασίζεται σε δύο άλλες ομάδες: μια εταιρία βίντεο ντοκιμαντέρ, The American Independent  (Ο Ανεξάρτητος Αμερικανός), και μια μονάδα στατιστικών Benchmark Politics (Συγκριτική Πολιτική). Το σύνολο της συσκευής –που τέθηκε σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή πριν από την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο- απασχολεί ήδη περισσότερους από 300 ειδικούς στους οποίους πρέπει να προστεθούν πολλούς εθελοντές. Ο ετήσιος προϋπολογισμός της, που αρχικά προγραμματίστηκε στα 35 εκατομμύρια δολάρια, αυξήθηκε στα περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.
Το να καταστρέψεις την εικόνα -και συνεπώς το κύρος- του πρόεδρου των ΗΠΑ πριν να έχει το χρόνο να κάνει οτιδήποτε μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Με την εξόντωση του Σαντάμ Χουσεΐν και του Μουαμάρ Καντάφι, η CIA βύθισε αυτές τις δύο χώρες σε ένα ατελείωτο χάος και η «χώρα της ελευθερίας» η ίδια θα μπορούσε να υποφέρει σοβαρά από μια τέτοια επιχείρηση. Ποτέ αυτό το είδος της τεχνικής μαζικής χειραγώγησης δεν είχε χρησιμοποιηθεί εναντίον του ηγέτη του δυτικού στρατοπέδου.
Προς το παρόν, αυτό το σχέδιο λειτουργεί: κανένας πολιτικός ηγέτης στον κόσμο δεν τόλμησε να χαιρετίσει την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, με την εξαίρεση των Βλαντιμίρ Πούτιν και Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.
Τιερί Μεϊσάν
Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά Πηγή Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα)
infognomonpolitics


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook