13.3.17

Αρπάζουν όλες τις πρώτες κατοικίες ακόμη και για μικροχρέη στο δημόσιο


Στο στόχαστρο η πρώτη κατοικία παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
Παίρνουν μπρος οι κατασχέσεις και οι ταυτόχρονοι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, ιδιαίτερα για χρέη που επαφίενται στο ελληνικό δημόσιο.
Μάλιστα το...
δημόσιο έχει το δικαίωμα βάσει νέου νόμου να βγάζει σε χρόνο ρεκόρ «στο σφυρί» την πρώτη κατοικία του οφειλέτη, ακόμη και αν έχει φανεί ασυνεπής για μερικές δόσεις στην εφορία.
Όπως αναφέρει και το «Πρώτο Θέμα», πρώτο θύμα της νέας συνθήκης, όπως διαμορφώνεται, είναι ένας επιχειρηματίας οίκων ευγηρίας, ο οποίος έπειτα από τέσσερις δεκαετίες επιτυχημένης πορείας πτώχευσε τον καιρό των μνημονίων. Όλο το χρέος της εταιρείας πέρασε στο ΑΦΜ του και παρά το γεγονός ότι προχώρησε σε ρύθμιση, μόλις εμφάνισε αδυναμία να πληρώσει μερικές δόσεις η ΦΑΕ Πειραιά, στην οποία υπάγεται, του κοινοποίησε την απόφαση αναγκαστικού πλειστηριασμού της πρώτης και μοναδικής κατοικίας του, ένα διαμέρισμα στο Μοσχάτο, με ημερομηνία πλειστηριασμού την 1η Μαρτίου 2017.
Η δικηγόρος του πέτυχε την ανακοπή του πλειστηριασμού για δύο μήνες. Στις 3 Μαΐου όμως το διαμέρισμα θα βγει κανονικά στο σφυρί, και μάλιστα «σκοτωμένο», αφού ως πρώτη προσφορά έχουν οριστεί τα 100.000 ευρώ, ποσό σημαντικά μικρότερο από την πραγματική αξία του ακινήτου.
«Σε λίγο θα γίνεται πλειστηριασμός ακόμα και για οφειλές 5.000 ευρώ», κατήγγειλε η δικηγόρος του,  Σοφία Νικολάου.
Θυμίζουμε πως όπως πρώτοι μάθατε από το ΕL.GR, το 2017 εκκρεμούν οι πλειστηριασμοί για συνολικά 220.000 ακίνητα, πολλά εκ των οποίων είναι πρώτες κατοικίες.
el.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook