11.2.11

Πώς η ανταλλαγή συνδέσμων (link exchange) μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστοχώρου σας.....

Μία  από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για τη Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδας  για τις Μηχανές Αναζήτησης (Search Engine Optimization -SEO) είναι η...
ανταλλαγή συνδέσμων (link exchange).
Με την ανταλλαγή συνδέσμων ουσιαστικά 2 ή περισσότεροι ιστότοποι  ανταλλάσουν συνδέσμους και ο κάθε ιστότοπος χρησιμοποιεί τον σύνδεσμο  του άλλου.
Είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους για την αύξηση της επισκεψιμότητας ενός website.
Βέβαια, είναι απαραίτητο τα συνεργαζόμενα websites να  έχουν παρόμοιο περιεχόμενο. Οι εισερχόμενες συνδέσεις (backlinks) από  τέτοια websites αυξάνουν περισσότερο τη σπουδαιότητα του ιστοχώρου σε  σύγκριση με τα backlinks που προοέρχονται από websites με διαφορετικό  περιεχόμενο.

Όπως ίσως καταλάβατε, στον κόσμο του SEO, ο αριθμός των backlinks είναι  μια ένδειξη της δημοτικότητας ή σπουδαιότητας ενός ιστοχώρου.

H ανταλλαγή συνδέσμων είναι μια απλή διαδικασία. Θα πρέπει καταρχάς να  αναζητήσετε ιστότοπους με παρόμοιο περιεχόμενο. Αφού τους βρείτε,  δημιουργήστε μια λίστα. Έπειτα επικοινωνήστε με τους διαχειριστές τους  και ρωτήστε τους αν ενδιαφέρονται για ανταλλαγή συνδέσμων. Αν ναι, τότε  στείλτε τους τους συνδέσμους προς το website σας καθώς επίσης και μια  περιγραφή αυτών.
Τέλος, συζητήστε για το που ακριβώς θα τοποθετηθούν. Είναι σημαντικό να  κρατήσετε μια λίστα με τους συνεργαζόμενους ιστότοπους και να τους  ελέγχετε περιοδικά για να διαπιστώνετε τόσο αν υπάρχουν οι σύνδεσμοι όσο  και αν εμφανίζονται σωστά.
Φροντίστε να είστε προσεχτικοί με τα website πoυ ανταλλάσσετε  συνδέσμους. Μείνετε μακριά από wesites που προσφέρονται να συνδέσουν το  site σας με εκατοντάδες άλλα. Αυτά καλούνται "link farms" και θα φέρουν  αρνητικά αποτελέσματα αναφορικά με την επισκεψιμότητα του website σας,  γιατί η Google κάνει προσπάθειες να αποτρέπει τέτοιου είδους φαινόμενα  ανεξέλεγκτης ανταλλαγής δίχως νόημα, ώστε να προστατέψει την ακεραιότητα  και τη φερρεγυότητα της αναζήτησης.
Η επισκεψιμότητα ενός website είναι το "Α" και "Ω" γι' αυτό. Μπορείτε να  δημιουργήσετε έναν άψογο ιστοχώρο, αλλά εάν δεν έχει την ανάλογη  επισκεψιμότητα, τότε δεν αξίζει πάρα πολύ. Η αποτελεσματική ανταλλαγή  συνδέσμων και η σωστή χρησιμοποίηση λέξεων κλειδιών μπορεί να αυξήσει  την επισκεψιμότητα με την πάροδο του χρόνου και να δημιουργήσει ένα  πιστό αναγνωστικό κοινό που ολοένα και θα αυξάνεται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook