12.3.11

10 κόλπα για να αδυνατίσετε

image Oταν το θέμα είναι το αδυνάτισμα, ο χρυσός κανόνας είναι ο συνδυασμός υγιεινής, μεσογειακής διατροφής και συστηματικής γυμναστικής. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στη ζυγαριά.
1. Μην τρώτε ψωμί ή μακαρόνια το βράδυ.
Προτιμήστε  για βραδινό μια σαλάτα και κάποια πρωτεϊνική επιλογή με...
λίγα λιπαρά (όπως αυγό, τόνο, κοτόπουλο ή άπαχο τυρί) ή ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με φρέσκο φρούτο – και όχι μακαρόνια με κοκκινιστό κρέας, όσπρια ή ριζότο (αυτά κρατήστε τα για το μεσημέρι).       

2. Περισσότερα υγρά, λιγότερα κιλα
Το να ξεγελά κανείς το στομάχι του και να δημιουργεί μια ψευδαίσθηση κορεσμού πίνοντας πολλά υγρά και κυρίως νερό είναι ένας απλός τρόπος για να πετύχει τη μείωση των θερμίδων που προσλαμβάνει.Με την τακτική αυτή χάνει κανείς κατά 30% περισσότερο βάρος. Και το καλύτερο: ακόμα κι αν σταματήσετε τη δίαιτα, το νεράκι θα σας βοηθήσει να μην ξαναπαχύνετε, σύμφωνα με μελέτες που έχουν δημοσιευτεί!
3. Να χρησιμοποιείτε μικρότερα πιάτα και ποτήρια
Ερευνες έχουν δείξει πως όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μεγάλα μπολ, πιάτα και σκεύη σερβιρίσματος καταναλώνουν περισσότερο φαγητό.Σε μια μελέτη του 2006 που δημοσιεύτηκε στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Προληπτικής Ιατρικής», 85 επαγγελματίες της διατροφής κλήθηκαν να σερβιριστούν με διαφορετικά μεγέθη μπολ και κουτάλια παγωτού. Αποτέλεσμα: όσοι χρησιμοποίησαν μεγάλα μπολ έφαγαν κατά μέσο όρο 30% περισσότερο παγωτό, ενώ αυτοί που χρησιμοποίησαν μεγάλα κουτάλια έφαγαν 15% περισσότερο.  
4. Ναι στις καραμέλες
Χωρίς ζάχαρη εννοείται. Είναι ό,τι πρέπει για να ικανοποιήσετε τη λαχτάρα σας για κάτι γλυκό. Προσοχή όμως: να τις τρώτε πάντοτε με γεμάτο στομάχι (καλύτερα μετά τα κύρια γεύματα)    

5. «Αλλάξτε» τη γεύση σας Oταν προσθέτουμε στη γεύση μας κάποια αίσθηση φρεσκάδας, περιορίζουμε τη λαχτάρα για τσιμπολόγημα. Φροντίστε λοιπόν να μασάτε τσίχλες και να χρησιμοποιείτε οδοντόπαστα με έντονη γεύση (π.χ. μέντα, κανέλα). Η τακτική αυτή μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη αμέσως μετά το φαγητό αλλά και το βράδυ, καθώς τα φρεσκοπλυμένα δόντια μπορεί να ανακόψουν αντιστοίχως τη λαχτάρα για επιδόρπιο και τη μεταμεσονύχτια πορεία σας προς την κουζίνα.

6. Μαρινάρετε το ψητό κρέας στα κάρβουνα
Να τρώτε το κρέας ψητό στα κάρβουνα, αφού πρώτα το μαρινάρετε σε δεντρολίβανο ή σε μαρινάδα με λεμόνι, σκόρδο και κρεμμύδι. Με το ψήσιμο χάνει πολλά λίπη, ενώ με το μαρινάρισμα μειώνονται έως 90% ορισμένες επιβλαβείς τοξικές ουσίες (λέγονται ετεροκυκλικές αμίνες) που θα αναπτύσσονταν λόγω του ψησίματος, όπως έδειξε μελέτη που δημοσιεύτηκε πέρυσι στην «Επιθεώρηση Επιστήμης των Τροφίμων»
7. Φοράτε στενά ρούχα
Oταν προσπαθείτε να αδυνατίσετε, ξεχάστε τα άνετα, φαρδιά ρούχα ειδικά μάλιστα  την ώρα του φαγητού. Ενα στενό παντελόνι ή φούστα με μια σφικτή ζώνη είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος που θα σας αποθαρρύνει να φάτε πολύ (πόσες φορές δεν έχετε δει ανθρώπους να ξεσφίγγουν τη ζώνη τους για να μπορέσουν να φάνε ακόμη περισσότερο;). Αν είναι να ξεσφίξετε τη ζώνη σας, να το κάνετε αφού σηκωθείτε απο το τραπέζι.
8. Κοιμηθείτε!
Πολυάριθμες είναι οι μελέτες που έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου μας παχαίνει καθώς επιβραδύνει τον μεταβολισμό. Ρυθμίστετε, συνεπώς, το πρόγραμμά σας με τρόπο ωστε ναμπορείτε να κοιμάστε 7-8 ώρες.
9. Ποτέ μετά τις 7 το απόγευμα
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Northwestern στο Ιλινόι δημοσίευσαν το 2009 στην επιθεώρηση «Obesity» μελέτη του έδειξε πως, όταν τρώμε αργά το βράδυ, παίρνουμε δύο φορές περισσότερα κιλά απ’ ό,τι όταν τρώμε το βραδινό μας νωρίτερα – και αυτό ισχύει ακόμα κι όταν τρώμε το ίδιο ακριβώς φαγητό νωρίς ή αργά.

10. Ανάψτε τα φώταO έντονος φωτισμός μέσα στο σπίτι μπορεί να αποτρέψει την υπερκατανάλωση φαγητού, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Και πάλι, αν έχετε αμφιβολίες, αναλογιστείτε γιατί τόσο πολλά εστιατόρια έχουν χαμηλό φωτισμό.
http://santosight.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook