8.3.11

Ευτυχία είναι να βγάζεις περισσότερα χρήματα από τον γείτονα!


Πολύ σημαντικό για την προσωπική ευτυχία στη ζωή είναι να βγάζει κάποιος περισσότερα χρήματα από τον γείτονα, τον συνάδελφο και τον συγγενή του, άσχετα με το ύψος του δικού του εισοδήματος, δηλαδή αρκεί να...
βρίσκεται κανείς σε συγκριτικά καλύτερη οικονομική κατάσταση. Τα στοιχεία προκύπτουν από μια νέα βρετανική έρευνα από επιστήμονες των πανεπιστημίων Γουόργουικ και Κάρντιφ. Ακόμα και τα μικρά παιδιά ξέρουν πολύ καλά πόσο δυστυχισμένα γίνονται ξαφνικά, αν το... παιγνίδι του διπλανού συνομηλίκου τους είναι πιο λαμπερό. Η νέα μελέτη ενισχύει αυτό που και άλλες έρευνες έχουν λίγο-πολύ δείξει στο παρελθόν: η ευτυχία εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό όχι από το απόλυτο επίπεδο του εισοδήματος, αλλά από το σχετικό, δηλαδή από τη σύγκριση με τους "Παπαδόπουλους" του κάτω ορόφου στην πολυκατοικία!
"Τείνουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, εφόσον έχουμε περισσότερα από τους ανθρώπους γύρω μας", σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Κρίστοφερ Μπόις, του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Γουόργουικ. Ο ίδιος πρόσθεσε: "Μπορεί μόλις να έχεις αγοράσει ένα καινούριο αυτοκίνητο, αν όμως ο γείτονάς σου μόλις αγόρασε ακριβώς το ίδιο, το νέο σου αυτοκίνητο δεν φαίνεται στα μάτια σου το ίδιο καλό, όπως θα συνέβαινε αν μόνο εσύ είχες αυτό το αυτοκίνητο".

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Έχω ξανακούσει για τέτοιες έρευνες, οι οποίες απλώς λένε το αυτονόητο. Αυτονόητο γιατί στο τωρινό μονεταριστικό-πλουτοκρατικό-υπερκαταναλωτικό σύστημα έχουμε όλοι εκπαιδευτεί ήδη από την κούνια να αντιλαμβανόμαστε έτσι την ευτυχία.

Αυτού του είδους οι έρευνες είναι ασφαλώς μποναμάς για όσους έχουν ιδίο συμφέρον να επωφεληθούν από αυτές, και συνήθως έχουν αυτούς ακριβώς χορηγούς, είτε έμμεσα είτε άμεσα.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook