23.3.11

Tον… «έκαψε» η πρώην πορνοστάρ!!!

Άντεξε τον αδίστακτο εταιρικό και οικονομικό ανταγωνισμό αλλά τελικά έχασε το «θρόνο» του από μια... 50άρα καλλονή και πρώην πορνοστάρ!
Ο λόγος για τον Μαρκ Χερντ του κολοσσού Hewlett Packard, έναν από τους πιο επιτυχημένους διευθύνοντες συμβούλους στον κλάδο της...
πληροφορικής, ο οποίος παραιτήθηκε  λόγω της εμπλοκής του σε σεξουαλικό-οικονομικό σκάνδαλο με τη Τζόντι Φίσερ, εργαζόμενη της εταιρείας και πρώην πρωταγωνίστρια softταινιών πορνό.

Η 50χρονη Φίσερ, η οποία στο βιογραφικό της «μετρά» πρωταγωνιστικούς ρόλου σε ταινίες soft πορνό, συμμετοχή σε τηλεοπτικό ριάλιτυ, συμπαρουσίαση τηλεπαιχνιδιού αλλά και διαφημίσεις προϊόντων, γνωρίστηκε με τον Χερντ το 2007 όταν ξεκίνησε να συνεργάζεται με τη HP αναλαμβάνοντας την οργάνωση συναντήσεων με επικεφαλής και ανώτατα στελέχη πελατών της.

Τον περασμένο Ιούνιο η Φίσερ -με επιστολή προς την εταιρεία- τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση. Σε έρευνα του διοικητικού συμβουλίου που ακολούθησε, προέκυψε ότι η κυρία Φίσερ είχε λάβει αρκετές φορές αμοιβές από τη Hewlett Packard χωρίς επαρκή αιτιολογία με τα συγκεκριμένα έξοδα παραστάσεως να εμφανίζονται έτσι ώστε να συγκαλύψουν τη σχέση της με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΡ, Μαρκ Χερντ.

Ο Μαρκ Χερντ δεν είχε και πολλές επιλογές καθώς το σκάνδαλο είχε αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις αποκαλούμενο πλέον ως ΗΡ-gate (παραπέμποντας στο Watergate). Δηλώνει πως «ενόσω προχωρούσε η έρευνα, συνειδητοποιούσα ότι υπήρξαν χρονικές στιγμές κατά τις οποίες δεν ανταποκρίθηκα στις αρχές της εμπιστοσύνης, του σεβασμού και της ηθικής ακεραιότητας της HP» και ανακοινώνει την παραίτηση του.

Μαζί με αυτήν ο εκ των σημαντικότερων διευθυντών στον κλάδο -ο οποίος κατά την πενταετία που βρέθηκε στο πηδάλιο της HP πέτυχε μεταξύ άλλων και την εκθρόνιση της Dell από την αγορά προσωπικών υπολογιστών- κέρδισε και 28 εκ. δολάρια ως αποζημίωση (παρόλο που αποδείχθηκε ότι είχε πραγματοποιήσει εταιρικά έξοδα για να καλύψει τη σχέση του με την Τζόντι Φίσερ) αλλά και την αμαύρωση του ονόματος του καθώς είναι παντρεμένος με 2 παιδιά.

Εκτός των άλλων, η Hewlett Packard –η οποία έχει πληγεί στο παρελθόν από σκάνδαλα και έχει δεσμευθεί για μηδενική ανοχή σε ανάλογα θέματα- είδε και τη μετοχή της εταιρείας να κατρακυλά κατά 10% εξαιτίας της δημοσιοποίησης του θέματος την Κυριακή από την ίδια τη Φίσερ η οποία «ομολόγησε» πως ήταν η πέτρα του σκανδάλου αλλά έσπευσε να δηλώσει ότι «Ο Μαρκ κι εγώ ουδέποτε είχαμε σχέση ή στενή σεξουαλική σχέση». Δικηγόρος της πάντως ήταν η… Γκλόρια Oλρεντ, η οποία υπήρξε και δικηγόρος δύο εκ των δεκάδων ερωμένων του Τάιγκερ Γουντς…

Τυχαίο; Δε νομίζω...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook