27.4.11

Bloomberg: "Αναδιάρθρωση τώρα, έχετε καθυστερήσει"

Νέο δημοσίευμα, αυτή τη φορά του Bloomberg, κάνει λόγο για αναδιάρθρωση η οποία μάλιστα έχει καθυστερήσει και ότι είναι θέμα χρόνο μέχρι να ανακοινωθεί.
Όπως αναφέρει το διεθνές δίκτυο, το επόμενο διάστημα η χώρα μας πρέπει να ανακοινώσει κούρεμα χρέους της...
τάξεως του 50% και να επιβάλει τριετή αναστολή των πληρωμών τόκων για τα δάνεια που εκκρεμούν.

Πιο αναλυτικά "ένα χρόνο μετά τη διάσωση της Ελλάδας από τους εταίρους της στην ευρωζώνη η κατάσταση παραμένει ζοφερή. Όσο πιο γρήγορα η Ελλάδα επιβάλλει ένα κούρεμα τόσο το καλύτερο για όλους, καθώς η καθυστέρηση θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες περικοπές χρέους και σε μεγαλύτερο πόνο", αναφέρει το δημοσίευμα.

Το Bloomberg προσθέτει δε πως "όταν γίνει αποδεκτή η πρώτη πτώχευση στην ευρωζώνη, τότε θα μπορεί να ξεκινήσει μια λογική συζήτηση για το πώς θα ισχυροποιηθεί το ενιαίο νόμισμα".

"Η ελληνική αναδιάρθρωση είναι τελειωμένη υπόθεση. Όσο το αρνούνται θα πρέπει να σταματήσουν να υποκρίνονται", κατέληξε το δημοσίευμα.
Ε. Λικάνεν: "Δε θα εξυπηρετούσε η αναδιάρθρωση"

Μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους "δεν θα εξυπηρετούσε σε τίποτε" για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Έρκι Λικάνεν.

"Μια υπερχρεωμένη χώρα πρέπει να παράξει ένα δημοσιονομικό (πρωτογενές) πλεόνασμα. Μία αναδιάρθρωση δεν θα αλλάξει τίποτε. Το δεύτερο σημείο είναι η ανάγκη επαναβεβαίωση των δυνάμεων της ανάπτυξης. Και εδώ μια αναδιάρθρωση δεν επυπηρετεί κάτι", πρόσθεσε απαντώντας ερωτήματα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. www.fsport.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook