30.4.11

Η λέξη “free”στην αναζήτηση ελκύει “malware”...



Πρόσφατη  μελέτη της McAfee διαπίστωσε ότι η προσθήκη της λέξης “free”, όταν  ψάχνετε για περιεχόμενο ψυχαγωγίας στις μηχανές αναζήτησης αυξάνει πολύ  τις πιθανότητες να σας οδηγήσει σε μέρη που φιλοξενούν malware.
Για παράδειγμα, ψάχνοντας για δωρεάν ring tones ή μουσική αυξάνονται  οι πιθανότητες να βρεθείτε σε μια...
κακόβουλη τοποθεσία κατά 300%, αυτό  είναι το πραγματικό κόστος της δωρεάν διασκέδασης. Ψάχνοντας για  “στίχους” από συγκεκριμένο καλλιτέχνη
είναι δύο φορές πιο επικίνδυνο, κατά  μέσο όρο σε αναζήτηση “ringtones” για τον ίδιο καλλιτέχνη, για τις πέντε  πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων.
Και ότι περιλαμβάνει τον όρο “MP3″ αυξάνει την επικινδυνότητα των  αναζητήσεων μουσικής γενικότερα. Υπάρχει μια αύξηση 40% του αριθμού των  διαδικτυακών τόπων,  που παρέχουν υπηρεσίες με μολυσμένα αρχεία MP3 ή  που μοιάζουν να έχουν δημιουργηθεί με σκοπό  οικονομική απάτη ή μεταφορά  και διάδοση malware. Εν τω μεταξύ, η McAfee διαπίστωσε malware που  συνδέονται με μια σειρά διαδικτυακών τόπων δωρεάν διαφήμισης σε όλο τον  κόσμο downloads των αθλητικών παιχνιδιών, ταινιών και τηλεοπτικών  εκπομπών.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook