21.5.11

Γιατί οι άνδρες επιλέγουν.... τον πληρωμένο έρωτα;


Η ερώτηση μπορεί να ακούγεται απλοϊκή και η απάντηση αυτονόητη, αλλά δεν υπάρχει στην πράξη καμία ουσιαστική έρευνα για το προφίλ των ανδρών και τα κίνητρά τους για το πληρωμένο σεξ.
Σε μια...
πρόσφατη ψυχολογική έρευνα, 700 άνδρες, στο Λονδίνο, που είχαν την εμπειρία αυτή, ρωτήθηκαν για τους λόγους: κάποιοι υποστήριξαν πως είναι λόγοι μοναξιάς, αλλά και για λόγους επιθυμίας για καθαρό σεξ που τους οδήγησαν στο είδος αυτό (κάποιοι δεν απάντησαν καθόλου, κάποιοι άλλοι πως δεν τρέχει τίποτα και... άλλοι πως είναι σαν να πίνεις μια μπύρα).
Η πορνεία και το πληρωμένο σεξ φαίνεται πως διιστορικά, από τις αρχαίες ιέρειες μέχρι τις παραδοσιακές γκέισες αλλά και τα σύγχρονα prive club για τέτοιου είδους υπηρεσίες, έλκουν την ανδρική φαντασία και, ίσως, όλοι οι άνδρες να ήθελαν αυτήν την εμπειρία, ακόμα και αν έχουν ηθικούς φραγμούς και δεν προχωρούν... Οι οίκοι ανοχής στη βιομηχανική κοινωνία και την αστική ηθική συνοδεύουν τη συσσώρευση πληθυσμών στις πόλεις και σχεδόν νομιμοποιούνται στη συνείδηση των αστικών κοινωνιών ως μια απαραίτητη υπηρεσία στη καταπιεσμένη Libido των ανδρών, όπου στο γάμο βλέπουν τη σύζυγο ως παιδομηχανή και λιγότερο σαν ερωμένη.
Η μαρξιστική εκδοχή αυτής της συμπεριφοράς είναι πως οι άνδρες, πληρώνοντας το σεξ, το απολαμβάνουν περισσότερο, γιατί το κάνουν αναγνωρίσιμο και ελεγχόμενο εν συγκρίσει με το σεξ που ιδεολογικοποιείται συναισθηματικά και ως εκ τούτου δεν ελέγχεται...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook