28.5.11

Μα είναι δυνατόν οι λύκοι να συναινέσουν για να να σώσουν τα πρόβατα από τα ίδια τους τα δόντια;;

Πολλές εξηγήσεις εδόθησαν σε εμάς τούς “Κάφρους” από Πολιτικούς και Δημοσιογράφους διά τών «Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης» σχετικά με τήν έκβαση τής πολύκροτης και υποτιθέμενης κρίσιμης συνάντησης τών...
Πολιτικών Αρχηγών!! Το τι κατάλαβα εγώ είναι ότι πήγε τζάμπα το ποδοκόπι τους και η αγωνία μας!!! Θά ήταν πιθανώς πολύ καλύτερα να τα.....
λέγανε σε κανένα καφενείο τού Κολωνακίου μεταξύ τους!! Αδύνατον να βρεθεί λύση!!! Ξέρετε γιατί;; Απλά, διότι δέν μπορεί κάποιος Πολιτικός να συναινέσει ή και να συνεισφέρει στήν σωστή λύση ενός προβλήματος, πού δημιούργησε ο ίδιος πρός ίδιον όφελος και τών “Νταβατζήδων” του!!! Όταν μάλιστα γνωρίζει ό,τι τότε, με αυτή του την κίνηση άφ’ ενός θα ζημιώσει τούς προστάτες του και αφ’ ετέρου, θα αποκαλυφθεί η σκευωρία πού παίχθηκε εις βάρος τού λαού!!! Δηλαδή όλοι αυτοί οι κύριοι αρχηγοί γνωρίζαν ότι: Ο τρόπος λειτουργίας τού Ελληνικού Κράτους μεταπολεμικά και η είσοδος, τελικά, της χώρας στήν Ο.Ν.Ε και το “Ευρώ” με τα ληστρικά επιτόκια τών Τραπεζιτών, πού όλοι αυτοί υποστηρίζουν λυσσαλέα, θα καταντούσαν μια μέρα την χώρα κάπως έτσι και χειρότερα!! Αλλά... Who cares?? Όπως θα έλεγε και ο George!!! “Ας χαρεί η Χουρχούρα και ας κοπεί η ποδάρα” στό κάτω, κάτω η ποδάρα πού θα κοπεί δεν είναι δική τους!!! Δηλαδή όπως λέει και ο λαός “ματσουκιές σέ ξένο κώλο δέν πονάνε!!” Μπροστά λοιπόν, στό προσωπικό συμφέρον τών κυρίων Πολιτικάντηδων και τών αφεντάδων τους, λένε ....... “δέν πάνε να πνιγούνε ο λαός και ή χώρα, εμείς νά είμαστε καλά!!” Όντως όλοι αυτοί σήμερα είναι πολύ καλά, εμείς οι χάνοι, πού τούς ψηφίζαμε, υποφέρουμε!! Το μόνο ελαφρυντικό πού τούς δίνω, είναι η μhδαμινή πιθανότητα να είναι τόσο βλάκες μα τόσο βλάκες και δεν κατάλαβανε τίποτε!!!!! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας αναφερθώ στά γρήγορα στά «λάθη» ή όπως αλλοιώς θα τα έλεγε κάποιος από εσάς!!
Έγραφε ο Τάκης Φωτόπουλος παλιά, στίς αρχές, της 10ετίας τού 90 τα εξής: ”Οι περισσότεροι Βιομήχανοι στήν Ελλάδα συνεχίζουν να συσσωρεύουν πλούτο από τα τεράστια δάνεια πού παίρνουν από Κρατικές Τράπεζες, επενδύοντας μόνο ένα μικρό κομματάκι από αυτά τα χρήματα και καταθέτοντας τα υπόλοιπα σε Τραπεζικούς τους λογαριασμούς σε πέραν τού Ατλαντικού Τράπεζες!! Η αναλογία μεταξύ Χρέους και επενδυομένων κεφαλαίων παρέμενε μιά από τις υψηλότερες παγκοσμίως, επειδή η βιομηχανία δέν κατευθυνόταν μέ τον συνήθη τρόπο τών επιχειρηματιών, αλλά μ’ έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο κλεπτοκρατών !!!”
Οι Πολιτικοί λοιπόν, όχι μόνον επιτρέψανε να συμβαίνει αυτό το αίσχος, αλλά το βοηθήσανε να γιγαντωθεί με παρεμβάσεις στίς Διοικήσεις τών Τραπεζών πού χορηγούσαν τα αισχρά αυτά δάνεια, υπέρ τών Βιομηχάνων!! Αγνοήσανε εντελώς οι Πολιτικοί το διαχρονικό ελλειματικό Εμπορικό Ισοζύγιο της χώρας!! Με Πολιτική εντολή κατετίθεντο τα χρήματα τών Ταμείων με μηδενικό επιτόκιο για χρόνια, στήν ξένων συμφερόντων, Τράπεζα της Ελλάδος!!! Μας βάλανε στήν ΕΕ και δεχθήκανε ποσοστώσεις στήν παραγωγή τών γεωργικών μας προϊόντων, με αποτέλεσμα να συρρικνώσουν και σχεδόν να διαλυύσουν την νούμερο ένα παραγωγική δύναμη της χώρας!! Κλείσανε τίς μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας ΙΖΟΛΑ, ΧΡΩΠΕΙ, ΜΑΛΚΟΤΣΗΣ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ-ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΑΙΓΑΙΟ και πάρα πολλές άλλες!! Μάς χρεώνανε δανειζόμενοι συνεχώς και τα τρώγανε χωρίς κανένα αναπτυξιακό έργο!! Μας γέμισαν παράνομους αλλοδαπούς τα τελευταία 20 χρόνια πού αφού αυτοί οι εισβολείς μας κλέψανε τα μεροκάματα, τίς ταμειακές εισφορές τού ΙΚΑ, τώρα απειλούν και την ίδια την ζωή μας!! Το καλύτερο δε όλων είναι ότι μας βάλανε στό.... Ευρώ... (ρε τι γυρεύει η αλεπού στό παζάρι;;;;;) και έτσι υπογράψανε την θανατική καταδίκη της χώρας!!! Μετά υπογράψανε το Μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση θανάτου, αλλά πάλι για το... καλό μας!!! Τι να πούνε και τι να κάνουν λοιπόν τώρα;;; Τα σκατώνουνε εδώ και πολλά χρόνια κι εμείς οι βλάκες κοιμόμαστε!!!Πώς ξεμπλέκουνε όλοι αυτοί οι Θεομπαίχτες από τις ευθύνες τους;;; Λένε την αλήθεια και τούς παίρνουμε με τίς πέτρες;; Πηγαίνουν εναντίον τών αφεντικών τους και μας γυρίζουν στήν δραχμή;;; Τι κάνουν λοιπόν;; Δεν έχουν ιδέα!! Είναι μπερδεμένοι!! (Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα!!!) Συνεχίζουν λοιπόν την εύκολη λύση, μας πεθαίνουν στήν φορολογία, στήν στέρηση τών κοινωνικών αγαθών και παίζουν κακό, μα πολύ κακό θέατρο, μαζί με τούς δημοσιογράφους τών καναλιών!!! Με αυτόν τόν τρόπο προσπαθούν να κρατήσουν τίς καρέκλες τους όσο μπορούν περισσότερο (μήν υπολογίζοντας την ζημία πού προκαλούν)... μήπως και... εμφανισθεί κάποιος από «Μηχανής Θεός», γίνει κάποιο θαύμα και σωθούν!! Προσοχή, αν και όταν έλθει η ώρα να πάμε στήν Δραχμή, να απαιτήσει ο λαός να είναι ισότιμη με το Ευρώ τουλάχιστον στήν αρχή, διότι αυτό το καθορίζει το Κράτος. Να μήν την υποτιμήσουμε κατά πολύ και η ανταγωνιστικότητα να επιτευχθεί διά επιδοτήσεων τών εξαγογών όπως παλιά!! Να ακολουθήσουμε το Καναδικό Σύστημα! Δηλαδή η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, πού θα εκδίδει την Δραχμούλα, να είναι Κρατική και όχι Ιδιωτική, και μάλιστα ξένων συμφερόντων, όπως σήμερα!! Με αυτόν τόν τρόπο τα κέρδη της θα γυρίζουν στό Κράτος 100% και δεν θα πηγαίνουν στούς μετόχους. Δέν χρειάζεται να πληρώνουμε Γκαργάνες και Προβόπουλους για να μας ενημερώνουν κατόπιν εορτής!!! Αλλοιώς, θα βρεθούμε πάλι παραπληροφορημένοι, παραπλανημένοι και χρεωμένοι όπως τώρα!!
Χρήστος Κουκουδέας
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/05/blog-post_4355.html


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook