23.5.11

Γιά νά παραμείνουν νέοι!


Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των μεσηλίκων ανδρών που κάνουν ενέσεις αναβολικών ορμονών στην προσπάθειά τους να νικήσουν το χρόνο και να...
παραμείνουν νέοι, ξοδεύοντας για το σκοπό αυτό πάνω από $15.000 το χρόνο! Η σχετική νομοθεσία προβλέπει την χορήγηση τέτοιων αναβολικών ουσιών σε μικρά παιδιά με...
προβλήματα φυσιολογικής ανάπτυξης και σε άνδρες με μεγάλα προβλήματα ορμονών.
Σύμφωνα με μία έρευνα της εφημερίδας "The Age", πολλές κλινικές που διαφημίζουν ότι καταπολεμούν τα γηρατειά στα πλούσια προάστια της Μελβούρνης, παραβιάζουν τους κανονισμούς χορήγησης αναβολικών ορμονών, χρησιμοποιώντας τιε ορμόνες αυτές και σε άνδρες ηλικίας μέχρι και 35 ετών που θέλουν να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση, τις επιδώσεις τους στο σεξ και να δείχνουν νεότεροι.
Οι περισσότεροι άνδρες που χρησιμοποιούν τις ορμόνες αυτές γνωστές, ως "human growth hormone" (HGH) για να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση και να γίνουν πιο ενεργητικοί, δεν γνωρίζουν ότι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, λόγω του ότι οι ορμόνες αυτές έχουν και αρκετές παρενέργειες σύμφωνα με τους ειδικούς.
Όσο αυξάνεται η ζήτηση των αναβολικών αυτών, τόσο αυξάνεται και η τιμή τους στην μαύρη αγορά, ενώ ένας πρώην έμπορος δήλωσε ότι αναβολικά αξίας $5.000 πωλούνται παράνομα προς $50.000 και αρκετοί τα εφοδιάζονται από τις πιο πάνω κλινικές.! Ας σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται από την σχετική νομοθεσία η εισαγωγή και διάθεση των συγκεκριμένων αναβολικών ουσιών, οι αρμόδιες τελωνειακές αρχές της χώρας δήλωσαν, ότι αυξάνεται συνεχώς η ποσότητα των αναβολικών που φτάνουν παράνομα στην Αυστραλία από την Κίνα και κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που παραμένουν, λόγω της εκτεταμένης χρήσης εκεί, η κύρια πηγή παραγωγής αναβολικών ουσιών.
Οι φαρμακοβιομηχανίες που ρωτήθηκαν από την εφημερίδα, για τις ποσότητες των αναβολικών που διαθέτουν, αρνήθηκαν να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ ένας εκπρόσωπος της πιο πάνω βιομηχανίας δήλωσε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο σημειώνεται άνοδος στην εισαγωγή τέτοιων ουσιών, είναι γιατί τις χρησιμοποιούν αρκετοί μεσήλικες άνδρες, οι οποίοι και θέλουν να δείχνουν νεώτεροι.
Ως παράδειγμα η εφημερίδα έφερε τον 77χρονο γιατρό, Τζον Λέβιν, από το Περάν, ο οποίος χρησιμοποιεί τα αναβολικά αυτά για 15 χρόνια, ενώ, παράλληλα, τα έχει χορηγήσει και σε 100 ασθενείς του που ήθελαν να καθυστερήσουν τα γηρατειά.
"Αισθάνομαι υπέροχα", δήλωσε ο 77χρονος γιατρός στην εφημερίδα, "ενώ αν και θα γίνω σε δύο χρόνια 80 χρονών αισθάνομαι σαν 50άρης.
Τα αναβολικά δεν τα δίνω στους ασθενείς για αισθητικούς λόγους, αλλά για να βελτιώσω την ποιότητα της ζωής τους".
Ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει αυτή την ορμόνη σε νεαρή ηλικία για να βοηθά την σωματική ανάπτυξη, ενώ το συνθετικό παρασκεύασμα δημιουργεί παράπλευρες παρενέργειες στον οργανισμό και κυρίως στο συκώτι

http://www.xenixtis.blogspot.com/



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook