23.5.11

Ανάπτυξη μπορεί να γινει χωρίς απολύσεις. Αναδιάρθρωση δεν σημαίνει χρεοπία. Επιστροφή στη δραχμή δεν σημαίνει καταστροφή.

Μου τα έχουν κάνει πεπόνια... οι κλέφτες και άχρηστοι

Γράφει ο Αδαμάντινος

Σιγά-σιγά χάνω το ενδιαφέρον μου να γράφω. Δεν βαρέθηκα. Σιχάθηκα... Ακούω την κυβέρνηση, την ανύπαρκτη αντιπολίτευση και τα παπαγαλάκια τών...
αγορών να δείχνουν την ανάγκη συναίνεσης που χρειάζεται για να περάσει η οικονομία την κρίση, την κρίση που δημιούργησε το σάπιο και ανίκανο πολιτικοοικονομικό σύστημα. Αλλά συναίνεση υπήρχε απο παλιά. Μαζί τα τρώγανε και τώρα πάλι μαζί τα τρώνε. Δέστε τους μισθούς των βουλευτών και τών φιλοσυγγενών τους, που εργάζονται στη Βουλή. Από αυτούς θα απολυθεί κανείς που δεν χρειάζεται; Οχι. Αρα ότι ακούτε είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Οι δάνειες δυνάμεις και οι δανειστές θέλουν σε χαμηλή τιμή την απόκτηση της ιδιοκτησίας ή των κρατικών δικαιωμάτων πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Αν δεχτούμε αυτό ως κάτι λογικό υπάρχει κάτι πο αποδεικνύει το αντίθετο. Οι κακές συμβάσεις που εχουν γίνει, η κακοδιαχείριση, το νομικό καθεστώς της φορολόγησης και η ανύπαρκτη νομοθετική ρύθμιση για επανεπένδυση τών κερδών στην Ελλάδα. Η προιστορία λοιπόν δείχνει ότι στο σάπιο πολιτικό σύστημα υπάρχει μεταξύ άλλων η υστεροβουλία και η βαθειά τσέπη που περιμένει για να συμφωνήσει με τις αγορές. Σαν να λέμε ο αγοραίος έρωτας ενός βαθυστόχαστου lower level broker.

Ακουσα ότι το Μνημόνιο είναι καλό αλλά δεν υπήρχε πολιτική βούληση και για να υπάρξει χρειάζεται συναίνεση. Οταν γίνει αυτό, θα απολυθούν χιλιάδες απο το δημόσιο, ανεξακρίβωτο όμως που και πόσοι και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση των δημοσιονομικών, κάτι που είναι απαραίτητο για να γίνει ανάπτυξη. Ο λόγος είναι ότι δεν θα φορολογούνται οι ιδωτικές επιχειρήσεις και συνεπώς θα υπάρχει χρήμα για προσλήψεις. Μπούρδες...

Μου τα έχουν κάνει πεπόνια. Τους ακουω επί ένα χρόνο και βάλε, να μιλάνε περί ανάπτυξης αλλα με την προυπόθεση ότι θα διορθωθουν τα δημοσιοοικονομικά. Δεν ακούω όμως και δεν είδα κανένα πολιτικό να μπαίνει στη φυλακή, δεν είδα την απαγόρευση της εισόδου σε μετανάστες που επιβαρύνουν την οικονομία, ενώ στόχος του μεγάλου στοχαστή έγινε και η περιουσία της εκκλησίας που θα ανταλαχθεί με ομόλογα και αυτά με τις υποθήκες του μνημονίου...

Δεν ξέρω... Εγω δεν μπορώ να τους ακούω πιά. Δεν θα τους βρίσω. Είναι από μονοι τους καταδικασμένοι. Από τώρα και στο εξής σιωπηρά παρακολουθώ την κηδεία τους.

Δεν ξέρουν τι είναι ανάπτυξη. Στην Αμερική δεν τους έμαθαν κάτι για αυτό στις βουιδοσχολές που πήγαν, γιατί εκεί η Ερευνα και Ανάπτυξη προυπάρχει. 4000 ερευνητές και καθηγητές ελληνικών ΑΕΙ επι τόσα χρόνια δεν παρήγαγαν τίποτα για τον τόπο πλήν πολλούς ανέργους και κοινωνικά ανένταχους. Γιατι να μη απολυθούν οι 3000 απο αυτους και να απολυθουν ας πουμε κάποιοι απο τον ΟΣΕ. Απο τους ερευνητες κανένας δεν παραγει τίποτα, εχουν φάει απο τόσα προγράμματα και αποδείχτηκαν ανίκανοι και ολίγιστοι. Τι εφαρμογές έχουν φτειάξει; Παπάρια.

Ανάπτυξη μπορεί να γινει χωρίς απολύσεις. Αναδιάρθρωση δεν σημαίνει χρεοπία. Επιστροφή στη δραχμή δεν σημαίνει καταστροφή Ο μαθηματικός τους τύπος όλων των προηγουμένων δεν είναι κατι που μπορει να γίνει αντιληπτό στην Ελλάδα. Δεν εχουν ιδεες, τα μαθηματικά και οικονομικα που ξέρουν είναι λίγα και απο τεχνολογία είναι σκράπες. Λείπουν γνώσεις και εμπειρίες. Το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνας τι έχει δώσει; Tίποτα.

Η Ανάπτυξη πρέπει να γίνει παράλληλα με ένα νέο μνημόνιο αλλά όχι όπως το προηγούμενο. Σε άλλη βάση, με άλλη νοοτροπία καί όχι με τους ίδιους. Να επιλογούν και να χρησιμοποιηθούν οι καλύτεροι αρχίζοντας απο Ανατολικά... Και οι Ευρωπαίοι είναι μαλακοκλεφτρόνια. Απλά στο χαμηλότερο επίπεδο υπάρχει παραγωγή και οι τσαλαβούτες δεν φαίνονται.

H ταυτόχρονη ανάπτυξη μαζί με τη διόρθωση των δημοσιοικονομικών θα αυξήσει τις αξίες στην ελλάδα. Αυτό δεν το θέλουν οι αγορές.

Η Λεσχη ταχει κανει σκατα στην ελλάδα και οι αγορες θα χάσουν τα λεφτά τους. Είμαι 100% σίγουρος. Τις λάθος επιλογές της Λέσχης πληρώνει ο ελληνικός Λαός. Ολοι τους αποδείχτηκαν ανεπαρκείς, φιλοχρήματοι και ηλίθιοι. Να μη λέμε ονόματα...

Η κοινωνική έκρηξη θα είναι τόσο μεγάλη που δεν θα υπάρχει ασφάλεια μιας επένδυσης ή οιουδήποτε περιουσιακου στοιχείου αποκτηθέντος δια αγοράς ή υποθήκης.

Το πιο ανησυχητικό πρόβλημα όμως από όλα είναι το χαμηλό διανοητικό επίπεδο, ο αναλφαβητισμός και η αναλγησία του Ελληνικού λαού στα τεκτενόμενα. Αποτέλεσμα οι επιλογές του.
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/05/blog-post_7203.html


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook