6.5.11

Τρέλανε την Google o Οσάμα, την συνέφερε ο Ομπάμα

της Ίριδος
Η Google ανακοίνωσε ότι τη νύχτα της Κυριακής οι αναζητήσεις του όρου ''Bin Laden'' εκτοξεύθηκαν, σημειώνοντας άνοδο κατά 1 εκατομμύριο τοις εκατό!
Αναμενόμενο θα σχολιάζαμε...

Αυτό το...
οποίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι η απότομη κάμψη που σημειώθηκε στις αναζητήσεις για τον Μπιν Λάντεν, αμέσως μετά το διάγγελμα του Μπάρακ Ομπάμα.
Έπρεπε να ακουστεί από το στόμα του Αμερικάνου Προέδρου η είδηση και ξαφνικά όλοι οι φόβοι κατευνάστηκαν! Οι αναζητήσεις έπαψαν, ήταν πλέον αλήθεια! Ο Μπιν Λάντεν, η απειλή ενός ολόκληρου έθνους, αν όχι πολιτισμού , είχε εξολοθρευτεί! Ο Μπάρακ Ομπάμα σκότωσε το δράκο, ''το καλό'' θριάμβευσε και το έθνος μπορούσε να κοιμηθεί ήσυχο, μετά από 10 χρόνια.
Όσο για τον Πρόεδρο, μετά από αυτό, έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη θητεία του στο Λευκό Οίκο, ενώ έχει και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κηρύξει λίαν συντόμως την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.
Με το θάνατο του νούμερο 1 τρομοκράτη, τουλάχιστον ο μέσος Αμερικανός νιώθει πως έκλεισε ο κύκλος του φόβου, της οργής, της εκδίκησης, κάτι που ίσως δεν συμμερίζονται τα υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής ηγεσίας.

Τώρα η Αμερική, για πρώτη φορά,- πιθανόν αναγκασμένη από τα γεγονότα- δείχνει να αλλάζει την τακτική της, ευνοώντας τον εκδημοκρατισμό των χωρών της Μέσης Ανατολής και Β.Αφρικής -φυσικά όχι όλων, χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μπαχρέιν. Φαίνεται, επίσης, να εγκαταλείπει το επιχείρημα ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής δεν μπορεί παρά να βασίζεται στην καταπίεση και τη στέρηση βασικών δικαιωμάτων ολόκληρων λαών.

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση φωνών εκ των έσω για την αποστασιοποίηση των ΗΠΑ από το Ισραήλ εξαιτίας της άκαμπτης πολιτικής του, καθώς των φωνών για την ανάγκη πολιτικής υποστήριξης και χρηματοδότησης των αραβικών εξεγέρσεων.

Το τι τελικά θα γίνει, μένει να το δούμε! Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα και δεν ξέρουμε που είναι ο κακός λύκος, πότε θα εμφανιστεί ή ποιός θα είναι ο επόμενος...


http://topontiki.gr/article/16478


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook