31.5.11

Χιλιάδες ξανθιές στη Ρίγα(video)

«Ελάτε να κάνουμε τον κόσμο, πιο λαμπερό». Αυτό ήταν το βασικό σύνθημα της τρίτης ετήσιας παρέλασης των ξανθιών στη Ρίγα της Λετονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο.
Εκατοντάδες ξανθιές γυναίκες στολισμένες κυρίως με ροζ φιόγκους και...
φορέματα παρήλασαν στην παλιά πόλη της Ρίγας προσφέροντας ένα πρωτότυπο θέαμα κυρίως για τους άντρες θεατές που συνέρευσαν από διάφορες γωνιές του πλανήτη.

Η Πρόεδρος της Λετονικής Αδελφότητας των Ξανθιών Marika Gederte, δήλωσε πως στην παρέλαση δήλωσαν συμμετοχή περισσότερες από 500 ξανθιές , μεταξύ των οποίων 15 από τη Νέα Ζηλανδία, 7 από τη Φινλανδία και την Ιταλία και 32 από τη γειτονική Λιθουανία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παρέλαση των ξανθιών διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2009 κάτω από διαφορετικές, από τις σημερινές, οικονομικές συνθήκες για την Λετονία των 2.2 εκ κατοίκων. Τα τελευταία χρόνια το κατά κεφαλήν εισόδημα των Λετονών έχει μειωθεί κατά 18% με την ανεργία να καλπάζει.




Ωστόσο τα τελευταία στοιχεία είναι ενθαρρυντικά καθώς η χώρα αρχίζει να βγαίνει από την ύφεση. Οι διοργανωτές της παρέλασης δηλώνουν πως η εκδήλωση τους συν τοις άλλοις στοχεύει και στο να χαρίσει λίγο χαμόγελο στους συνοφρυωμένους πολίτες που περνούν δύσκολες μέρες.

Η παρέλαση με την ονομασία «Go Blonde Festival» περιελάμβανε αγώνες ταχύτητας με μηχανές, διαγωνισμούς για την πιο πειστική σωσία της Marilyn Monroe , και ανάδειξη της καλύτερης ξανθιάς δημοσιογράφου, επιχειρηματία, τραγουδίστριας, χορεύτριας, σερβιτόρας κλπ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης συλλέγονταν χρήματα τα οποία θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Όπως δήλωσε η Marika Gederte, με τα χρήματα πρόκειται να ανακαινιστούν δύο θάλαμοι σε μια ειδική μονάδα για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Η παρέλαση επίσης έχει γίνει τουριστική ατραξιόν για τη Ρίγα καθώς επισκέπτες κυρίως άντρες κατακλύζουν τα στενά δρομάκια της υπέροχα διατηρημένης παλιά πόλης.

http://www.dailynews24.gr/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook