5.6.11

ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ Τεράστια συγκέντρωση στην καρδιά της Αθήνας...200.000 Χιλιάδες κόσμος και ακόμα πηγαίνει !!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Μια τεράστια σε όγκο συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν πλημμυρίσει το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους, από την Αμαλίας έως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, από τη Φιλελλήνων έως την Ερμού και τη Μητροπόλεως.
Ο κόσμος έχει φθάσει μέχρι το Χίλτον και τις παρυφές του Κολωνακίου ενώ η προσέλευση των πολιτών συνεχίζεται αμείωτη. Οι "επικεφαλής" του κινήματος ανέμεναν -και...
φαίνεται να επιβεβαιώνονται- ότι η σημερινή διαδήλωση θα ξεπεράσει κάθε άλλη προηγούμενη των αγανακτισμένων σε ελληνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Η εικόνα της σημερινής διαμαρτυρίας θα φθάσει ζωντανή (με διαδικτυακά μέσα) και στην Ισπανία, ως απόδειξη ίσως ότι τα δηκτικά σχόλια των Indignados, πέτυχαν τελικά το αφυπνιστικό αποτέλεσμα.

Η συγκέντρωση του Συντάγματος δεν είναι αμιγώς αθηναϊκή, αφού στην πρωτεύουσα έχουν ήδη ...

φτάσει για τη συγκεκριμένη διαδήλωση πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας.

Οργώνουν τις γειτονιές
Εντατικοποιημένη κινητοποίηση φανερώνουν οι επισκέψεις μελών του κινήματος σε γειτονιές της Αθήνας, προκειμένου να ενημερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους, αλλά και η απόφαση της "γενικής συνέλευσης" της πλατείας Συντάγματος αρχής γενομένης από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, "να πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου και πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου".
Την ίδια στιγμή ο ρυθμός των "likes" στα κοινωνικά media που στεγάζουν το κίνημα αυξάνεται με εκθετικό ρυθμό, ενώ το μήνυμα της ημέρας είναι μια διασκευή ενός αρκετά παλιαότερου συνθήματος: "Εγώ συμμετέχω, εσύ συμμετέχεις, αυτός συμμετέχει, εμείς συμμετέχουμε, εσείς συμμετέχετε, αυτοί αποφασίζουν. Ολοι στο Σύνταγμα να τους δείξουμε ποιος αποφασίζει".
Προθέρμανση με μεσημεριάτικη μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της Θεσσαλονίκης έκαναν οι αγανακτισμένοι της συμπρωτεύουσας, με στόχο την ενημέρωση όλων των πολιτών, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κεντρική συγκέντρωση των 6.00 μ.μ μπροστά από το Λευκό Πύργο.
Στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης το παρών αναμένεται δώσουν και πολλοί "αγανακτισμένοι" από όμορους μακεδονικούς νομούς.

Από το ΕΘΝΟΣ

Πηγή : TNSite



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook