14.7.11

Οι 12χρονες προκάλεσαν το βιασμό τους από έξι ποδοσφαιριστές!

Ελεύθεροι είναι από την Τετάρτη οι έξι ποδοσφαιριστές που είχαν καταδικαστεί και φυλακιστεί επειδή κρίθηκαν ένοχοι βιασμού δύο 12χρονων κοριτσιών.

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου Βρετανικού δικαστηρίου, με βάση την οποία αποφυλακίστηκαν οι ποδοσφαιριστές, σοκάρισε την κοινή γνώμη της Βρετανίας, καθώς οι τρεις δικαστές του Εφετείου του Λονδίνου έκριναν ότι οι 12χρονες, ούτε λίγο ούτε πολύ, τα ήθελαν και τα έπαθαν!

Στο εδώλιο του Εφετείου κάθισαν έξι πολλά....
υποσχόμενοι ποδοσφαιριστές: ο 21χρονος Luke Farrugia, οι 20χρονοι Ashley Charles, Courtney Amos και Jahnon Downes και οι 19χρονοι Lahvon Edwards και Dennis de Sousa.

Στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού, που διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο, είχαν ομολογήσει την πράξη του βιασμού και είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών.

Σύμφωνα με την κατηγορία, οι νεαροί ποδοσφαιριστές γνώρισαν τις 12χρονες κοπέλες μέσω του Facebook. Σ' αυτό τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης τα δύο κορίτσια είχαν ανοίξει λογαριασμούς στους οποίους είχαν καταχωρήσει ψεύτικες ηλικίες, ισχυριζόμενες ότι είναι 16 ετών.

Ένα βράδυ του Φεβρουαρίου του 2010 οι δύο κοπέλες έφυγαν κρυφά από ένα πάρτι και πήγαν να συναντήσουν τους νεαρούς. Εκείνοι με δύο αυτοκίνητα τις πήγαν σε ένα πάρκο και εκεί τις βίασαν. Οι πέντε τη μια κοπέλα και ένας εξ αυτών τη δεύτερη κοπέλα.

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο οι συνήγοροι των έξι κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι οι κατηγορούμενοι και οι κοπέλες είχαν ανταλλάξει μηνύματα στα οποία η μια εκ των κοριτσιών έλεγε ότι ήθελε να κάνει σεξ με περισσότερους από έναν άνδρες.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετεἰο ο πρόεδρος του δικαστηρίου δικαστής Moses είπε σε κάποια στιγμή: « Εάν κάνετε περιστασιακό σεξ με κάποιον που δεν ξέρετε, αναλαμβάνεις το ρίσκο να κάνεις σεξ με κάποιον που είναι κάτω από την επιτρεπόμενη ηλικία»

Οι δικηγόροι και των έξι ανδρών είπαν στο Εφετείο ότι ο πρώτος δικαστής δεν έλαβε επαρκώς υπόψη του το γεγονός ότι οι άνδρες πίστεψαν ότι οι κοπέλες ήταν 16 και έδωσαν την πλήρη συγκατάθεσή τους.

Ο αξιότιμος δικαστής Moses μαζί με άλλους δύο δικαστές είπαν ότι οι ποινές ήταν υπερβολικές σε μια «δύσκολη» υπόθεση.

Μάλιστα, πρόσθεσε: « Δεν πιστεύω ότι ήταν σωστό να επιβληθεί άμεση απαγόρευση αποφυλάκισης. Τα κορίτσια ήθελαν να κάνουν σεξ και είχαν αρκετά άθλιο φευγαλέο σεξ σε ένα παγωμένο πάρκο. Αυτό κάνουν οι νέοι άνθρωποι, αλλά δεν επιτρέπεται να το κάνουν μέχρι να γίνουν 16. Ο νόμος είναι εκεί για να τους προστατεύει.»

Ανακοινώνοντας την απόφαση ο δικαστής Moses είπε ότι οι άνδρες και οι οικογένειές τους υπέφεραν ως αποτέλεσμα της φυλάκισης, όταν ήταν οι δικές τους ομολογίες ήταν αυτές που τους έφεραν στο εδώλιο.

Έτσι, οι τρεις δικαστές του Εφετείου μείωσαν τις ποινές των κατηγορουμένων στο ένα έτος φυλάκισης, που ανεστάλη για ένα έτος, διάστημα κατά το οποίο οι έξι ποδοσφαιριστές, θα παραμείνουν υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών δικαστικής επιτήρησης.
newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook