3.8.11

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Κέρκυρα - Ζάκυνθο

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα πολλά μέτωπα των πυρκαγιών που ξέσπασαν…
χθες στην Κέρκυρα με την πυροσβεστική να επικεντρώνει τις προσπάθειές της στις περιοχές Λάκωνες, Δουκάδες και Κομπίτσι, δηλώνοντας αισιόδοξη ότι εντός των προσεχών ωρών θα τα έχουν θέσει υπό έλεγχο. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με τις...
τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική τα πολλά μέτωπα των πυρκαγιών που ξέσπασαν χθες βρίσκονται σε ύφεση ενώ οι άνεμοι είναι ευνοϊκοί και διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστών.

Στο έργο της πυρόσβεσης επιχειρούν 23 οχήματα με 48 πυροσβέστες, 60 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 οχήματα των δήμων, δύο αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν τις 11 εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν χθες, ενώ αργά το βράδυ έφτασαν στο νησί ενισχύσεις από την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

Στο νησί μετέβησαν με C 130 οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος και Άμυνας προκειμένου να πραγματοποιήσουν σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, απηύθυνε κάλεσμα για επαγρύπνηση προς όλους τους αρμοδίους, αλλά και τους κατοίκους της Κέρκυρας και των Ιονίων Νησιών.

Συγκεκριμένα ο κ. Οθωνας είπε χαρακτηριστικά, ότι «υπάρχει σωρεία ενδείξεων πως εξελίσσεται προσπάθεια, μεμονωμένη, ή, μη, βάση σχεδίου, ή χωρίς σχέδιο» και πρόσθεσε ότι πρέπει να βρίσκονται όλοι σε επαγρύπνηση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ανάλογων συμβάντων. Επίσης επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα, συμβαίνει στατιστικά ασυνήθιστος αριθμός πυρκαγιών, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά. Για την «επόμενη ημέρα» έκανε λόγο για ακόμη μεγαλύτερη επόπτευση στις ευαίσθητες περιοχές, για προγράμματα αναδάσωσης και για αντιπλημμυρικά έργα.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης είπε ότι θα έχει συναντήσεις σήμερα το πρωί με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει απολογισμός του τρόπου λειτουργίας τους, και τόνισε, ότι στόχος είναι η ελαχιστοποίηση του κινδύνου .

Ο υφυπουργός Άμυνας, Κώστας Σπηλιόπουλος, υπογράμμισε ότι εάν χρειαστεί, με το πρώτο φως της ημέρας, θα διατεθούν και άλλα εναέρια μέσα για το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς.

Σημειώνεται ότι στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής προσήχθη και ανακρίνεται ένας 60χρονος που εντοπίστηκε να έχει στην μοτοσικλέτα του δοχείο με βενζίνη και στουπί, κοντά στο σημείο της φωτιάς. Σε τρεις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, ενώ στο χωριό Κυνοπιάστες, κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, εντόπισαν ένα μασούρι με σπίρτα.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στα Λαγκαδάκια Ζακύνθου. Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα της πυροσβεστικής και 22 πυροσβέστες.
enet.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook