2.12.11

Η διαφθορά στην Ελλάδα έχει κοστίσει 120 δισ. ευρώ

Η διαφθορά στην Ελλάδα έχει κοστίσει 120 δισ. ευρώ

Μαύρα και αράχνη είναι για ακόμη μία φορά τα «μαντάτα» από την ετήσια έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας για τη χώρα μας.
Η Ελλάδα...
καταλαμβάνει την 80η θέση σχετική λίστα μαζί με την Κολομβία, το Μαρόκο, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ταϊλάνδη και το Περού, ενώ όσον αφορά την Ευρώπη βρίσκεται μόλις και μετά βίας μπροστά από τις Αλβανία, Βουλγαρία και Κόσοβο.

«Η ευρωπαϊκή κρίση αντικατοπτρίζει την αδυναμία οικονομικής διαχείρισης, την έλλειψη διαφάνειας και επίσης την κακή χρήση των χρημάτων του δημοσίου», εκτίμησε η Ρόμπιν Χόντες, διευθύντρια έρευνας της Διεθνούς Διαφάνειας, τονίζοντας ότι η διαφθορά και η φοροδιαφυγή συνέβαλαν τα μέγιστα στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς Κώστα Μπακούρη, «η διαφθορά στην Ελλάδα, με την ευρεία έννοια, τα τελευταία 10 χρόνια έχει κοστίσει 120 δισ. ευρώ». Παράλληλα, ο κ. Μπακούρης υποστήριξε ότι η πάταξη της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα θα σημάνει και την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Στις πρώτες θέσεις της «αδιάφθορης» λίστας είναι οι Νέα Ζηλανδία, Δανία, Φινλανδία, Σουηδία, Σιγκαπούρη, ενώ τελευταίες και με τα μεγαλύτερα ποσοστά διαφθοράς είναι η Σομαλία και η Βόρεια Κορέα.

Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook