19.12.11

Τι καιρό θα κάνει μέχρι και τα Χριστούγεννα

Με έντονη βροχόπτωση ξεκίνησε η ημέρα και για τους κατοίκους της Αθήνας, με αποτέλεσμα πολλοί κεντρικοί δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια.

Σοβαρότερα...
προβλήματα αντιμετωπίζουν η Χαμοστέρνας, η Κηφισίας και η λεωφόρος Κηφισού. Δεκάδες είναι και τα μικροτροχαία ατυχήματα που έχουν συμβεί, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.
Λόγω της κακοκαιρίας δεν εκτελούν δρομολόγια τα ιπτάμενα δελφίνια.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, στην Αττική τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους έντονα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και ανατολικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 17 βαθμούς.
Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ το μεσημέρι αναμένεται πρόσκαιρη ύφεση. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 11 βαθμούς.
Στην υπόλοιπη χώρα:
Οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν πλήξει μέχρι στιγμής τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, τη Λιβαδειά και την Κορινθία, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο έντονο πρόβλημα.
Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες, αύριο Τρίτη θα περιοριστούν στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.
Την Τετάρτη αναμένεται πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας από το απόγευμα όμως και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση.
Για την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπονται βροχές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και χαμηλές θερμοκρασίες. Προσοχή για όσους ταξιδέψουν με πλοίο, καθώς στο Ιόνιο και το Αιγαίο θα πνέουν δυνατοί άνεμοι που θα φτάνουν τα 8 ακόμη και τα 9 μποφόρ!
Το σκηνικό του καιρού αναμέμεται να είναι χειμωνιάτικο και τις ημέρες των Χριστουγέννων, με μικρά μόνο διαλείμματα βελτίωσης. Και την Πρωτοχρονιά το κρύο θα είναι τσουχτερό παρά τη σχετική βελτίωση που θα παρουσιάσει ο καιρός.
Star

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook