13.1.12

Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για άστεγους

Νομοσχέδιο για τους αστέγους προσανατολίζεται να καταρτίσει η κυβέρνηση όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Υγείας Μάρκου Μπόλαρη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Από την ...
απάντηση ερώτησης των βουλευτών Φώτη Κουβέλη, Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη, Γρηγόρη Ψαριανού, Άδ.Γεωργιάδη, Θανάση Πλεύρη, Γιώργου Ανατολάκη και Θανάση Μπούρα, σχετικά με την αύξηση των αστέγων στη χώρα μας, ότι με τη νομοθετική ρύθμιση θα καθιερώνεται ειδική κοινωνική κατηγορία, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, καθώς όπως διαπιστώνεται από στοιχεία που συγκεντρώνει το υπουργείο, εκτός από ποσοτική αύξηση του φαινομένου (αριθμός ατόμων που αντιμετωπίζουν ή κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα έλλειψης στέγης), υπάρχει και ποιοτική διαφοροποίηση στο παραδοσιακού προφίλ του αστέγου.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, μετά από έρευνα που έγινε στις αρχές του 2009 από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, καταγράφηκαν 21.126 άτομα που ζουν στο δρόμο ή σε καθεστώς μη ασφαλούς διαβίωσης (σύμφωνα με την ευρωπαϊκή τυπολογία ETHOS για τους αστέγους).


Στην έρευνα αυτή, όμως δεν είχε ανταποκριθεί το σύνολο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και επομένως τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία «πιθανότατα υποτιμούσαν τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος» σημειώνει ο υφυπουργός Υγείας.


Κατόπιν αυτών το υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει εκ νέου προσπάθεια αποτύπωσης του προβλήματος προκειμένου να γίνει μια όσο το δυνατόν πιο ενδελεχής καταγραφή του προβλήματος και αποτύπωσης της ποσοτικής αύξησής τους και της ποιοτικής διαφοροποίησής τους και με βάση τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα ξεκινήσει ανοιχτή διαβούλευση για να καταρτιστεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο.


Πηγή: skai

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook