21.5.12

Ευρώ ή δραχμή;

Πρέπει να μείνουμε στο ευρώ γιατί η Ευρώπη είναι μονόδρομος ή μήπως θα πρέπει να πάμε στην δραχμή που είναι επίσης μονόδρομος αν δεν πληρώσουμε τους...
τόκους κατά τα λεγόμενα του πάνελ του Mega.

Πραγματικά εδώ και μέρες βασανίζω το αθώο μου μυαλό για να καταλάβω ποια είναι η καλύτερη επιλογή.

Ο απολογισμός του μνημονίου και της μάχης μας να μείνουμε στο ευρώ είναι 1.5εκ άνεργοι, συγχωνεύσεις σχολείων, δεκάδες χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις,αυτοκτονίες, συσσίτια, λιποθυμίες παιδιών στα σχολεία,νοσοκομεία που δεν....
έχουν τα απαραίτητα και μια ανάπτυξη που μπροστά στους μύθους του Αισώπου μοιάζει ψέμα.

Δηλαδή το μνημόνιο μας έχει φέρει αυτά που διατυμπανίζουν οι μνημονιακοί πως θα γίνουν αν καταγγείλουμε το μνημόνιο.

Η δραχμή όμως θα ήτανε επίσης ένα καταστροφικό σενάριο διότι δεν θα είχε και περίοπτη θέση στην παγκόσμια οικονομία αλλά δεν θα έχει και την αγοραστική δύναμη της δραχμής που όλοι θυμόμαστε.

Οπότε πέφτουμε πάνω σε τοίχο και στις δυο προτάσεις και δεν είναι εύκολο να βγάλουμε συμπέρασμα για το τι μας συμφέρει.

Εγώ όμως επειδή είμαι λίγο καχύποπτος και αφελής θα ήθελα να ρωτήσω τους ειδήμονες πολιτικούς που τόσα χρόνια μεριμνούσαν για το καλό και την ευημερία της χώρας γιατί αντι να κόβουν 100-100 τα ευρώ από τις ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ συντάξεις του κόσμου λες και είναι γύφτοι δεν προτιμούν να βάλουν 1% φόρο επί του τζίρου βρε αδερφέ στον Μπόμπολα, τον Αλαφούζο και τον Βαρδινογιάννη έτσι για να κάνουν και αυτοί το πατριωτικό τους καθήκον γιατί ο λαός παράφανηκε πατριώτης τα τελευταία 3 χρόνια και παραέβαλε πλάτη για να ''σώσει'' την χώρα.

Στις 17 Ιουνίου δεν τρομοκρατούμαστε από κανένα παπαγαλάκι, ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να μείνουμε στο ευρώ είναι να μην πληρώσουμε τους νταβατζίδικους τόκους μας επέβαλαν και να τραβήξουμε προς τον δρόμο της ανάπτυξης που σίγουρα δεν πρόκειται να επιτευχθεί με φορολογούμενη φτώχεια.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από το ευρώ παίρνει μαζί της όλη την ευρωζώνη κάτι το οποίο δηλώνουν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Το μοναδικό δημοψήφισμα που θα γίνει στις 17 είναι το αν θέλουμε θυσίες δίχως αντίκρυσμα στηρίζοντας μνημονιακούς ή θυσίες με αντίκρισμα στηρίζοντας αντιμνημονιακούς.

Κανείς δεν έχει εύκολο δρόμο, απλά υπάρχει ο ουσιαστικός και ο ανούσιος δρόμος.

Η απάντηση που μπορώ να δώσω εγώ προσωπικά στο ερώτημα ευρώ ή δραχμή είναι πως δεν θα πεθάνω για καμία τράπεζα.

pasaporti.blogspot.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook