29.8.12

Πότε οι γυναίκες προτιμούν... θηλυπρεπείς


Ο άντρας ο πολλά βαρύς δεν φαίνεται να είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες, τουλάχιστον στις χώρες με...
υγιή πληθυσμό! Αυτό υποστηρίζει έρευνα ειδικών ψυχολόγων σε 30 χώρες για τα γούστα του γυναικείου πληθυσμού.



Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύεται στο Proceedings of the Royal Society, ο «βαρύς» άντρας είναι πιο επιθυμητός για....σύντροφος στις χώρες με χαμηλότερα επίπεδα δημόσιας υγείας και θνητότητας.



Αντίθετα, στις χώρες όπου το προσδόκιμο επιβίωσης είναι υψηλό, οι γυναίκες προτιμούν τους... θηλυπρεπείς.



Στο πλαίσιο της έρευνας, ένα πρόγραμμα με πρόσωπα ανδρών σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι 4.794 γυναίκες από 30 χώρες που πήραν μέρος στην έρευνα κλήθηκαν να δουν 20 ζεύγη ανδρικών προσώπων και να επιλέξουν το πιο ελκυστικό.



Η μία φωτογραφία ήταν κανονική, ενώ στην άλλη είχαν αλλοιωθεί κατά 50% τα ανδροπρεπή χαρακτηριστικά, δηλάδή το μεγάλο πιγούνι και το οστό πάνω από τα φρύδια.



«Όταν μία γυναίκα επιλέγει σύντροφο, υποσυνείδητα συνυπολογίζει δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι η ελκυστικότητα... και το δεύτερο η επένδυση που διαισθάνεται για έναν καλό πατέρα του παιδιού της», εξηγεί η Lisa De Bruine, υπεύθυνη της μελέτης στο Πανεπιστήμιο Aberdeen της Βρετανίας.



Όπως λένε οι ερευνητές, η αρρενωπότητα συνδέεται στο υποσυνείδητο με την καλύτερη υγεία, ωστόσο, οι γυναίκες δεν διαλέγουν πάντα τους... «μάτσο»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook