23.10.12

Δεν έχεις λεφτά; Φτιάξε δικά σου!


Με το σκεπτικό "αφού δεν έχουμε λεφτά, ας φτιάξουμε δικά μας", εδώ και 3 χρόνια στην Αμερική , έχουν εμφανιστεί δεκάδες αυτοαποκαλούμενοι "τραπεζίτες" οι οποίοι εφαρμόζουν ...
πρωτότυπο τρόπο για να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών.

Συγκεκριμένα οργανώνουν ειδικά σεμινάρια στα οποία, έναντι αμοιβής φυσικά, παραδίνουν μαθήματα κατασκευής "προσωπικών" ομολόγων σε αμερικανούς πολίτες. Τα "ομόλογα" αυτά δεν... έχουν κανένα αντίκρυσμα αφού είναι σαν να δημιουργούν μόνοι τους "νέο χρήμα"!

Κι όμως οι "τραπεζίτες" έχουν πείσει χιλιάδες ανθρώπους πως αν όλοι οι αμερικάνοι καταφύγουν σε αυτόν τόν τρόπο πληρωμής, οι Αρχές θα αναγκαστούν να τα δεχτούν κι ας μην έχουν κανένα αντίκρυσμα.

Τα θύματα, πνιγμένοι στα χρέη οι περισσότεροι, έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη να ξεφύγουν από τις θηλιές των δανείων που συμμετέχουν κατά εκατοντάδες στο θέατρο του παραλόγου. Δημιουργούν λοιπόν τα δικά τους ομόλογα, τυπώνουν πάνω την αξία που τους εξυπηρετεί και τα ταχυδρομούν κανονικότατα σε τράπεζες και εφορίες για να αποπληρώσουν δόσεις δανείων, χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία κλπ.

Αρχικά οι τράπεζες κινήθηκαν νομικά εναντίον ενός αυτοαποκαλούμενου "τραπεζίτη" ο οποίος προχωρούσε σε σεμινάρια και σύνθεση ψευτο - ομολόγων. Ο κύριος αυτός εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε τα ακόλουθα: "Το βασικό πρόβλημα είναι πως οι υπάλληλοι των Εφοριών και των Τραπεζών δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι για τέτοια ομόλογα και συνεπώς δεν γνωρίζουν πώς να τα διαχειριστούν. Μπορώ αν θέλετε να αναλάβω την εκπαίδευση τους για να λυθεί το ζήτημα".

Φυσικά ο "τραπεζίτης" τιμωρήθηκε αλλά στην θέση του ξεπετάχτηκαν δεκάδες άλλοι που συνεχίζουν να αμείβονται αδρά για να προσφέρουν στους απελπισμένους πολίτες ψεύτικο χρήμα. Σημαντική λεπτομέρεια: τα σεμινάρια δημιουργίας "ομολόγων" πληρώνονται σε μετρητά!
Συντάκτης: Γιάννης Μούτσος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook