29.9.12

Πώς να αυξήσετε τα Like σας στη σελίδα στο Facebook

σελίδα στο facebook

Αφού εξήγησα σε προηγούμενα άρθρο τί ακριβώς είναι το Facebook και γιατί πιστεύω ότι κάθε επιχείρηση μικρή ή μεγάλη πρέπει να ...
επενδύσει (όχι απαραίτητα χρήμα αλλά τουλάχιστον λίγο χρόνο), στο άρθρο αυτό θέλω να εκθέσω κάποιους τρόπους και τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να αυξήσετε τον αριθμό των Like σας στην σελίδα της εταιρείας σας στο Facebook.

Ακόμα μία φορά, διευκρινίζω εδώ ότι δεν κάνω λόγο για τους φίλους σας στο Facebook αλλά τα Like ή αλλιώς “Μου αρέσει” που έχετε στη σελίδα της εταιρείας σας στο Facebook. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη διαφορά σας προσκαλώ να διαβάσετε το άρθρο για να ανακαλύψετε ποιος λογαριασμός Facebook είναι κατάλληλος για την επιχείρηση σας.

Όχι πλαστά “Μου Αρέσει” στο Facebook

Πριν ξεκινήσω, θέλω να προσθέσω ότι στόχος σας πρέπει να είναι η απόκτηση πραγματικών Like στο Facebook και όχι πλαστών. Τί σημαίνει αυτό….

Ο κόσμος του Internet κατακλύζεται από επιτήδειους που επιθυμούν με κάθε μέσο ηθικό ή ανήθικο να αποκτήσουν πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι λοιπόν, και επειδή το Facebook έχει πολύ μεγάλη επιρροή και δημιουργεί προϋποθέσεις για την αύξηση του τζίρου των εταιρειών, πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν black hat μεθόδους για να αυξήσουν τον αριθμό των Like μίας σελίδας στο Facebook.

Στη σημερινή εποχή υπάρχουν πολλοί χρήστες που πουλάνε Like στο Facebook και φυσικά υπάρχουν και πολλοί χρήστες που αγοράζουν αυτά τα Like στο Facebook. Οι τιμές οι πολύ χαμηλές. Τις περισσότερες φορές όμως τα Like που πωλούνται και αγοράζονται αντίστοιχα είναι πλαστά…Αυτό σημαίνει ότι τα Like αυτά δεν ανήκουν σε πραγματικούς χρήστες του Facebook, αλλά σε πλαστούς…σε προφίλ που έχουν δημιουργηθεί απλά και μόνο για κάνουν Like σε σελίδες εταιρειών.

Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πολύ με όλα αυτά.

Παρακάτω παρουσιάζω μεθόδους για αυξήσετε τα Like στη σελίδα στο Facebook.

Δεν συνιστώ την αγορά Like γιατί αποτελεί μία από τις μεθόδους black hat seo.

1. Να προσφέρετε πολύ καλό περιεχόμενο μέσω της σελίδας στο Facebook

Μπορείτε να βάλετε ό, τι θέλετε – εικόνες, σημειώσεις, λινκ προς άλλα άρθρα, ερωτήσεις, βίντεο. Το σημαντικό είναι να συνδυάζετε τα διάφορα είδη περιεχομένου.

2. Ζητήστε από τους χρήστες να κάνουν Like στη σελίδα στο Facebook

Εδώ κάνω αναφορά στους χρήστες με τους οποίους συνδέεστε με τα διάφορα άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter, το LinkedIn ή ακόμη και τους φίλους που έχετε στο προσωπικό σας προφίλ στο Facebook ή σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Απλά ζητήστε τους να σας κάνουν Like στη σελίδα στο Facebook.

3. Οργανώστε διαγωνισμούς στη σελίδα στο Facebook

Μπορείτε να οργανώσετε διαγωνισμούς μέσω της σελίδας στο Facebook. Οι χρήστες λατρεύουν τους διαγωνισμούς. Ως βραβείο για το διαγωνισμό μπορείτε να προσφέρετε ηλεκτρονικά βιβλία, βιβλία, χρήματα, εισιτήρια για κάποιο θέαμα, διαμονή σε ξενοδοχείο…οτιδήποτε !

4. Δημιουργήστε λινκ προς τη σελίδα στο Facebook

Αν έχετε ιστοσελίδα, μπλογκ ή ακόμη και λογαρισμό στο Twitter δημιουργήστε ένα λινκ προς τη σελίδα σας στο Facebook. Επίσης μην ξεχάσετε να εισάγετε το λινκ προς τη σελίδα σας στο Facebook στην ηλεκτρονική σας υπογραφή κάθε φορά που στέλνετε ένα email.

5. Δώστε κίνητρο ώστε να κάνουν Like τη σελίδα στο Facebook

Αυτό μοιάζει λίγο με την οργάνωση ενός διαγωνισμού μέσω της σελίδας Facebook μόνο που εδώ δεν υπάρχει μόνο ένας νικητής αλλά πολλοί. Παραδείγματος χάρη δημιουργήστε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο και δώστε το σε όποιον σας κάνει Like τη σελίδα στο Facebook

6. Να συμμετέχετε σε ομάδες στο Facebook

Αν έχετε χρόνο στη διάθεση σας, μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά σε σχετικές ομάδες στο Facebook (Groups). Αυτός ο τρόπος απαιτεί λίγο χρόνο μέχρι να φέρει αποτέλεσμα. Πρέπει να δείξετε στα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ ότι η συμμετοχή σας δεν αποσκοπεί μόνο στο να εξυπηρετήσει προσωπικό σας ενδιαφέρον. Αντιθέτως θέλετε να συμβάλλετε και να προσφέρετε στην ομάδα…Αυτό θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά θα δείτε αποτελέσματα!

7. Δημιουργήστε εικόνες με Κάλεσμα για Δράση

Ετοιμάστε ωραίες εικόνες όπου προσκαλείται τους χρήστες να δράσουν και να κάνουν Like. Αυτό το κόλπο λειτουργεί και με τη χρήση infografic.

πώς να αυξήσετε τα like στο facebook

8. Γράψτε σπουδαία άρθρα του στυλ ” Πώς να αυξήσετε τα Like σας στη σελίδα στο Facebook “

Οι χρήστες βρίσκουν χρήσιμα τέτοιου είδους άρθρα. Αν είναι καλογραμμένα μπορεί ο αναγνώστης να πειστεί και να σας κάνει Like τη σελίδα στο Facebook

9. Ανταλλάξτε Like στο Facebook με άλλους χρήστες

Είναι πολύ απλό – αν κάνετε Like κάποια άλλη σελίδα στο Facebook μπορείτε ώς αντάλλαγμα να λάβετε και έσεις ένα Like από το διαχειριστή της σελίδας αυτής.

10. Εγκαταστήστε το κουμπί του Facebook στη σελίδα σας

Βάλτε σε στρατηγικά μέρη της ιστοσελίδας σας το κουμπί Facebook ώστε οι επισκέπτες να το βρίσκουν εύκολα και να μπορούν εύκολα να κάνουν Like. Πολλές φορές οι επισκέπτες θέλουν να κάνουν Like αλλά δεν ξέρουν πώς.

11. Ζητήστε από τον έξω κόσμο

Το Facebook είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Και δεν είναι μόνο δημοφιλές στο Διαδίκτυο, αλλά και στην πραγματική ζωή. Έτσι, μπορείτε να ζητήσετε Like από τον κύκλο σας. Για παράδειγμα:

Στην Επαγγελματική σας κάρτα

Από διαφημίσεις σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση

Από τους φίλους και γνωστούς σας

12. Διαφημίσεις στο Facebook!

Αυτός θεωρείται ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπος για να αυξήσετε τον αριθμό των Like στη σελίδα στο Facebook. Θα σκέφτεστε ότι «ναι, ίσως είναι αποτελεσματικός τρόπος, αλλά στοιχίζει ακριβά …”

Βασικά έχετε τη δυνατότητα να καθορίσετε εσείς ο ίδιος το κόστος ενός κλικ στο Facebook. Εάν ξεκινήσετε με ένα προϋπολογισμό 10 ευρώ και καθορίζοντας το κόστος ανά κλικ ως 0,02 λεπτά….είναι μία καλή αρχή για να τεστάρετε το αποτέλεσμα της διαφήμισης ανάλογα με τα πόσα Like θα σας επιφέρει η καμπάνια !

Αλλάξτε το κόστος ανά κλικ ορίστε μια τιμή που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Μερικά οφέλη από τις διαφημίσεις στο Facebook

-Μπορείτε να προβάλλετε τις διαφημίσεις σας σε ανθρώπους με βάση την ηλικία, τη θέση τους, την εθνικότητα, τα ενδιαφέροντα και άλλες λειτουργίες

-Έχουν γρήγορα αποτελέσματα

-Είναι απλά (σε σύγκριση με το Google AdWords)

-Είναι φθηνότερα σε σχέση με το Google AdWords, αλλά και τη διαφήμιση off line (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση)

- Η πληρωμή μπορεί να γίνει μέσω πιστωτικής κάρτας, μέσω PayPal και μέσω κουπόνια Facebook

-Υπάρχουν κουπόνια Facebook που μπορείτε να βρείτε δωρεάν ή να αγοράσετε για λίγα ευρώ

-Κάθε σελίδα στο Facebook, που διαθέτει περισσότερα από 400 Like, μπορεί να προωθήσει το τελευταίο άρθρα που δημοσιεύει στους Fan της στο Facebook (για 5 ή 10 ευρώ).

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like στη σελίδα μας

στο Facebook !

http://webmarketing-greece.com/blog/pos-na-auksisete-ta-like-sto-facebook/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook