Πολλά ζευγάρια ανησυχούν τι θα...
συμβεί όταν ο έρωτας περάσει. Υπάρχει τρόπος να διατηρήσουν
τον έρωτα ζωντανό; Η καθημερινότητα επηρεάζει αρκετά τους ανθρώπους. Ακολουθείς ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο συνηθίζοντας να ζεις μ’ αυτό, ξεχνώντας πως μια στιγμή αρκεί για αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα της ζωής σου.
Πολλοί άνθρωποι ωστόσο στην ιδέα ότι θα μείνουν μαζί για την υπόλοιπη ζωή τους κυριεύονται από ένα σωρό αντιφατικά συναισθήματα. Για παράδειγμα, νιώθουν χαρά, αγωνία, αίσθηση ασφάλειας, προσμονή, άγχος και φόβο. Αναρωτιούνται «αν είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα»; ή «αν μια μέρα ξυπνήσω και δεν ανυπομονώ να ανοίξω τα μάτια μου για να δω τον άνθρωπο που παντρεύτηκα να ξυπνάει δίπλα μου»; Όλες αυτές οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά. Κάθε άνθρωπος μπροστά σε κάτι άγνωστο και καινούργιο νιώθει ανασφάλεια και φόβο γι’ αυτό που τον περιμένει. Ωστόσο, είναι στο χέρι του καθενός κατά πόσο θέλει ή όχι να αφήσει την ζωή του στην τύχη. Εσείς επιλέγετε αν θα αφήσετε τον έρωτα να χαθεί ή όχι.
Δείτε παρακάτω μερικές γενικές συμβουλές:
• Σπάστε τη ρουτίνα: Είναι πολύ εύκολο να το λέει κάνεις αλλά πώς μπορεί να επιτευχθεί στην πράξη; Κι όμως, με λίγη προσπάθεια θα δείτε μεγάλη διαφορά. Φροντίστε τον εαυτό σας αλλά και τη συμπεριφορά σας απέναντι στον σύντροφό σας. Δεν είναι φοβερό να σας βλέπει μία στο τόσο ατημέλητες αλλά μην το κάνετε και σύστημα. Ούτε θα έρθει το τέλος αν καμιά φορά ανταλλάξετε και μια κουβέντα παραπάνω. Ποτέ όμως, δεν θα πρέπει να πέσετε στην παγίδα να αντιμετωπίζετε τους καβγάδες σας, ως παιχνίδι εξουσίας. Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό να μην θεωρείτε τον σύντροφό σας ως δεδομένο. Το ότι ανταλλάξατε όρκους αιώνιας αγάπης δεν σημαίνει πως κρατούν για πάντα, χωρίς αμοιβαία προσπάθεια.
• Διατηρήστε την επικοινωνία: Ένας γάμος δεν στηρίζεται μόνο στην καλή σεξουαλική σχέση αλλά και στην επικοινωνία του ζευγαριού. Ρωτήστε τον σύντροφό σας πώς ήταν η μέρα του, προσπαθήστε να μιλάτε μαζί του όσο πιο συχνά μπορείτε και να κάνετε πράγματα μαζί από το μαγείρεμα στο σπίτι μέχρι μακρινά ταξίδια. Θα πρέπει να μπαίνετε στην θέση του άλλου συχνά ώστε να μπορείτε να τον κατανοείτε.
• Να μην ξεχνάτε να γίνεστε έφηβοι πού και πού: Ξεσηκώστε τον σύντροφό σας να κάνετε κάτι «τρελό». Αποδράστε σε ένα κοντινό προορισμό χωρίς να το έχετε προγραμματίσει ή βγείτε να διασκεδάσετε μέχρι το πρωί όπως κάνατε παλιά.
• Προσωπικός χρόνος: Αυτό θα πρέπει να τηρηθεί ως απαράβατο συμβόλαιο. Ο προσωπικός χρόνος είναι αναγκαίος για όλους τους ανθρώπους. Είναι η στιγμή που χρειάζεται ο καθένας να μείνει με τον εαυτό του. Μπορεί να τον αξιοποιήσει όπως θέλει προκειμένου να αλλάξει παραστάσεις και να ανανεωθεί. Συζητήστε με τον σύντροφό σας πότε μπορεί ο καθένας να έχει τον δικό του χρόνο, ανάλογα με τις υποχρεώσεις της οικογένειας.
Να θυμάστε πως ακόμα κι αν δείτε τα πρώτα σημάδια φθοράς να πλησιάζουν απειλητικά μην τρομάξετε. Το πάνω χέρι, τουλάχιστον στη σχέση σας, το ‘χετε εσείς όχι ο χρόνος.
jenny.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.