28.12.13

Η περίπτωση Ερντογάν αποδεικνύει την αναγκαιότητα περιορισμού των θητειών.



Η ιστορία του πανίσχυρου Ερντογάν αποδεικνύει ότι η συνεχής παραμονή στην εξουσία διαφθείρει, ακόμα και τους φανατικούς ισλαμιστές.

Ο Ερντογάν έγινε το όραμα κάθε πολιτικού. Κατάφερε να διαλύσει...


ολόκληρο το παλιό πολιτικό σύστημα, το οποίο στην ουσία το εκμηδένισε και όχι μόνο αυτό, αλλά σε κάθε νέα εκλογική αναμέτρηση, ανέβαζε πιο πολύ τα ποσοστά του.

Όμως, και το καθεστώς Ερντογάν, δεν μπόρεσε να αποφύγει ένα αμείλικτο φυσικό νόμο. Η συνεχής παραμονή στην εξουσία και η αίσθηση της παντοδυναμίας, διαφθείρει.

Επειδή, δύσκολα οι λαοί αλλάζουν εκλογικές συνήθεις και πολιτικά πρόσωπα, γι’ αυτό πολλοί ευφυείς ηγέτες, που αγάπησαν πραγματικά τους λαούς τους, θέσπισαν περιορισμένες θητείες στα αιρετά πολιτικά αξιώματα, προκειμένου να αποφύγουν την μακρόχρονη παραμονή στην εξουσία που διαφθείρει.

Εμείς για παράδειγμα, έχουμε πολιτικούς που είναι στη Βουλή 25-30 χρόνια και πολιτικές οικογένειες τριών αιώνων (π.χ. ο Γεώργιος Παπανδρέου γεννήθηκε τον προπερασμένο αιώνα)!!! Τι νέο περιμένουμε άραγε από αυτούς, εκτός από το να τοποθετήσουν τους γόνους στο πόδι τους; Τι άλλο πρέπει να μας συμβεί για να καταλάβουμε ότι οι ελίτ θα πρέπει να είναι ανοικτές για ελεύθερη πολιτική και κοινωνική άνοδο ικανών πολιτών;;

Κάθε τι κλειστό που αποκλείει την ανανέωση, σκοτώνει. Αυτό πρέπει όλοι μας να το αντιλαμβανόμαστε σήμερα. Αν ούτε και τώρα μπορούμε να το αντιληφθούμε, τότε σίγουρα έχουμε πρόβλημα.
http://hassapis-peter.blogspot.gr/2013/12/blog-post_7809.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook