1.12.13

Η κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας είναι γεγονός. Συνωμοσιολογία ε;


Το σχέδιο ήταν τόσο απλό: Καταστρέφουμε την πραγματική οικονομία για να μην υπάρχει παραγωγή πλούτου και έπειτα υπερφορολογούμε κτηνωδώς τους πολίτες από τους οποίους στερήσαμε το.....

υγιές εισόδημα.

Που πηγαίνει λοιπόν η κατασχεμένη ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων;

Σε μισθούς και συντάξεις;

Όχι. Αφού έχουμε “πρωτογενές πλεόνασμα”.

Παραμένει και επανεπενδύεται στην Ελλάδα για να “επανακκινήσει” την οικονομία;

Όχι.

Βγαίνει στο εξωτερικό. Για την εξυπηρέτηση ενός επονείδιστου χρέους, μίας καταδολιευτικής μετατροπής των ομολογιακών δανειων σε ενυπόθηκα με ξένο δίκαιο.

Η ιδιωτική περιουσία, κινητή και ακίνητη των Ελλήνων, κατάσχεται από τους δόλιους δανειστές (όχι “λαϊκίστικα”, αλλά κυριολεκτικά). Οι “κακές αγορές” (το εφ’ άπαξ του κυρ Μήτσου που έγινε ομόλογα δηλαδή) που καταριόταν ο Παπανδρέου, έχουν αντικατασταθεί από το ΔΝΤ, τα Vulture Funds και τις Γερμανικες τράπεζες που ενώ δάνειζαν την Ελλάδα τον Μάη του 2010 με 6% επιτόκιο, οι ίδιες δανειστηκαν 320 δις με επιτόκιο 0,5%

Όσον αφορά τον δανεισμό από τους “εταίρους”, αυτοί με την σειρά τους δανείζονται με λεόντειους όρους από τις ίδιες τράπεζες ώστε να “δανείσουν” την Ελλάδα. Αυτών τα δάνεια είναι αυτά που θα κουρευτούν (μαζί με τις καταθέσεις των Ελλήνων), ώστε η Ελλάδα να γίνει το μαύρο πρόβατο για τους λαούς της Ευρώπης. Εκεί θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και δεν υπάρχει διέξοδος όσο η Ελληνική πολιτική σκηνή είναι εξαρτημένη και εκβιαζόμενη από το Ράιχ. Το ράιχ που έχτιζε ευλαβικά τόσα χρόνια ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα με βαλίτσες, μίζες και “πολιτική ενίσχυση” ώστε να τους καταστήσει αχυράνθρωπους των συμφερόντων του.

Έτσι, αντί ο κ. Σαμαράς να πει “ντροπή σου Μέρκελ που δεν επιστρέφεις στον εταίρο σου τα 502 δις του κατοχικού δανείου”, άκουγε τα “μπράβο” επειδή οδηγεί την χώρα του στην καταστροφή.

Και εμείς, στην χώρα του Κωστόπουλου και του Σφακιανάκη, αναρωτιόμαστε γιατί θα μολύνουμε το αίμα που χύθηκε ώστε μέχρι πρότινος να είμαστε ελεύθεροι…

Το χαρακτήρα χιονοστιβάδας έχουν πάρει πλέον οι κατασχέσεις σε ακίνητα και λογαριασμούς, όσων αδυνατούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους. Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», κάθε μέρα βγαίνουν στο σφυρί 56 σπίτια για οφειλές πάνω από 100.000 ευρώ, ενώ «χέρι» μπαίνει σε καταθέσεις, επιδόματα και ενοίκια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2013 έχουν διενεργηθεί 13.597 προγράμματα πλειστηριασμού ακινήτων, με τις διαταγές αυτές να αντιστοιχούν σε περίπου 56 ακίνητα την ημέρα σε αυτό το διάστημα.
Εκτός από τα σπίτια, η Εφορία έχει φτάσει να «αρπάζει» από οφειλέτες καταθέσεις, επιδόματα και ενοίκια, οι οποίοι παρά την απειλή της κατάσχεσης δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.
Και μετά ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο για success story. Εκτός και αν το αντιλαμβάνεται με το να χάνουν τις περιουσίες τους οι Έλληνες πολίτες


olympia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook