26.3.14

Ρωσία: Δεν κολλάμε στη G8, υπάρχουν και άλλες διεθνείς σύνοδοι.



Η Ρωσία δείχνει να μην πτοείται από τον αποκλεισμό από την ομάδα των G8, καθώς όπως υποστηρίζεται «η G8 είναι μια άτυπη ομάδα, κανείς δεν δίνει τις κάρτες μέλους και κανείς δεν μπορεί να αποβάλει τα μέλη».

Η Ρωσία δεν προσκολλάται στη σύνοδο των G8, καθώς όλα τα...


μεγάλα παγκόσμια προβλήματα μπορούν να συζητηθούν σε άλλες διεθνείς συνόδους, όπως η G20 , ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η G8 είναι μια άτυπη ομάδα, κανείς δεν δίνει τις κάρτες μέλους και κανείς δεν μπορεί να αποβάλει τα μέλη» , τόνισε ο Λαβρόφ σε μια διάσκεψη των μέσων ενημέρωσης στη Χάγη . «Αν οι δυτικοί εταίροι μας πιστεύουν ότι αυτή η μορφή(G8)η ίδια έχει εξαντληθεί , ας είναι. Δεν είμαστε προσκολλημένοι σε αυτό ». Διευκρίνισε ότι πολλοί πιστεύουν ότι η G8 έχει ήδη εκπληρώσει την αποστολή της , ενώ πολλά θέματα πλέον συζητιούνται στο φόρουμ της G20.

« Σε γενικές γραμμές , υπάρχουν και άλλες μορφές για την εξέταση προβλημάτων, όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ , το Κουαρτέτο στη Μέση Ανατολή και το P5 +1 για το ιρανικό πυρηνικό πρόβλημα », σημείωσε ο Λαβρόφ .

Ο υπουργός σχολίασε επίσης φήμες που αναφέρουν ότι η Αυστραλία δεν προσκάλεσε τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύνοδο της G20 του Νοεμβρίου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Brisbane. «Η G20 δεν ιδρύθηκε από την Αυστραλία , η οποία πρότεινε να μην καλέσει τη Ρωσία στη συνεδρίαση. Όλοι μαζί τη δημιουργήσαμε», δήλωσε ο Λαβρόφ .
Πηγή:  paraskhnio.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook