3.4.14

Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα


Στην κυβέρνηση επικρατούσε σχεδόν ψυχική εφορία! Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είπαν τα καλύτερα για την ελληνική οικονομία, μας ζήτησαν και μερικά «ψιλομέτρα», κάτι λίγους νόμους μέχρι το καλοκαίρι και όλα...
καλά με τη δόση των 6,3 δισ. ευρώ που θα λάβουμε μετά τις 17 Απριλίου.

Μια ανησυχία, ομολογουμένως υπήρχε στο Μέγαρο Μαξίμου κι αυτό γιατί μετά το «όχι» του Γιώργου Παπανδρέου για τις τράπεζες στη Βουλή, οι μισοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φαίνεται θυμήθηκαν... να χωριστούν στα δύο. Κουβέντα στη κουβέντα μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν. Οπότε το κλίμα στην Χαριλάου Τρικούπη προκαλούσε κύματα αγωνίας για το μέλλον στο Μαξίμου.

Η «ΒΟΜΒΑ» όμως ήρθε από αλλού και δεν ήταν απλή χειροβομβίδα, αλλά μια κανονική βόμβα που έσκασε στην αυλή του Μαξίμου, προκαλώντας θύελλα με άγνωστες συνέπειες για τη συνέχεια!

Το βίντεο που δείχνει τον γραμματέα της κυβέρνησης, κ. Μπαλτάκο, εκ των στενοτέρων συνεργατών του πρωθυπουργού να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη και στην ουσία να αφήνει βαρύτατους υπαινιγμούς κατά του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρείου Πάγου, τάραξε το πολιτικό σύστημα!

Στο βίντεο αυτό, που ασφαλώς και αποτελεί προϊόν υποκλοπής και προφανώς θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, φαίνεται ο κ. Μπαλτάκος να λέει ότι οι προφυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έγιναν μετά από παρέμβαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Ο κ. Μπαλτάκος παραδέχεται επίσης ότι οι διώξεις ασκήθηκαν γιατί έκοβαν ψήφους από τη ΝΔ. Λέει επίσης ότι: "Σας αφήσανε πολύ απλά γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία".

Οι πληροφορίες λένε πως όταν ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε τις... λεπτομέρειες, γύρισε ο κόσμος ανάποδα και δεν χρειάστηκαν ούτε καν δυο ώρες ώστε ο κ. Μπαλτάκος να παραιτηθεί και με γραπτή του δήλωση να προσπαθεί να εξηγήσει τα «ανεξήγητα»...

Πως όλα όσα ελέχθησαν σε αυτό το βίντεο, είχαν σκοπό να απαλλάξουν τον ίδιο από τις πιέσεις που δεχόταν από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι όπως τονίζει, τον κατηγορούσαν πως συμμετέχει σε συνωμοσία εις βάρος τους. Στο τέλος της επιστολής της παραίτησης, ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε!!!

Τα ερωτήματα είναι πολλά σε αυτή την ιστορία, που είναι άγνωστο πόσο «καθαρή» είναι και τι συνέχεια θα έχει...

Γιατί επέλεξε ο κ. Κασιδιάρης τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να δώσει στη δημοσιότητα αυτό το βίντεο που όλα δείχνουν πως είχε μαγνητοσκοπηθεί τον Οκτώβριο;

Γιατί ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν το αποκάλυψε τότε όπου γίνονταν οι προφυλακίσεις των άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής;

Φοβόταν για τον εαυτό του, πίστευε ότι θα κατηγορηθεί από τη Δικαιοσύνη και το κράταγε για την κατάλληλη ώρα;

Ο κ. Μπαλτάκος, δεν σκέφτηκε ποτέ ότι θα μπορούσε να ηχογραφείται από τον συνομιλητή του;

Και πως προκύπτει τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη; Είχε συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν με τον κ. Κασιδιάρη;

Πράγματι λειτουργούσε τόσο αυτόνομα τελευταία ο κ. Μπαλτάκος;

Μήπως υπάρχουν και άλλα τέτοιου είδους βίντεο και με ποιους άλλους «πρωταγωνιστές»;

Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο και πρέπει να κινηθεί γρήγορα.

Όσο για το πολιτικό πεδίο, καθαρές κουβέντες γρήγορα και ξεκάθαρες καταστάσεις με διαφάνεια. Πολύ δηλητήριο έχει η πολιτική ζωή του τόπου, δεν χρειάζεται άλλο...

Τα προβλήματα πολλά και θέλουν λύσεις για τους πολίτες. Η περίπτωση Μπαλτάκου πρέπει να ξεκαθαρίσει σε όλες τις πτυχές της πριν να είναι αργά. Διαφορετικά υπάρχει και ο δρόμος για την κάλπη, με απρόβλεπτες όμως συνέπειες.

Αν και όπως λένε οι παλιότεροι, η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα!
http://zeronews.gr/index.php/logismos/11056

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook