14.7.14

Με μη «αναστρέψιμες συνέπειες» προειδοποιεί η Μόσχα το Κίεβο μετά από νέο βομβαρδισμό.


Σκληρή προειδοποίηση προς την Ουκρανία πως η κλιμάκωση της έντασης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα θα έχει «μη αναστρέψιμες συνέπειες» έστειλε την Κυριακή η Ρωσία, λίγες ώρες αφότου οβίδα που φέρεται να εκτοξεύτηκε από την ουκρανική πλευρά έπληξε δύο.....
σπίτια σε ρωσικό έδαφος, προκαλώντας το θάνατο ενός ανθρώπου.

Η Μόσχα χαρακτήρισε το περιστατικό ως «ακόμη μία επιθετική ενέργεια» από
την πλευρά του Κιέβου, σημειώνοντας πως δείχνει μία «εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα».

«Πρόκειται για μία κλιμάκωση του κινδύνου για τους πολίτες μας, τώρα πλέον και για τα εδάφη μας. Βεβαίως αυτό δεν μπορεί να περάσει χωρίς απάντηση», προειδοποίησε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν, μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24.

Κάθε εμπλοκή στην υπόθεση αρνείται από την πλευρά της η Ουκρανία.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πραγματοποιούν βολές κατά του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν ρίξαμε εμείς», δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Ο κ. Λισένκο επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στους ρωσόφιλους αντάρτες που δρουν στην ανατολική Ουκρανία, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια.

Οι αντάρτες από την πλευρά τους αρνούνται κάθε εμπλοκή στο περιστατικό, με τον αυτοανακηρυγμένο «αναπληρωτή πρωθυπουργό» τους Αντίι Προύγκιν να δηλώνει πως είναι «90% σίγουρος» πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ουκρανικές τακτικές δυνάμεις.
Πηγή: skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook