16.8.14

Κανένα σπίτι να μην αφήσουμε να ξεπουληθεί


Η κατ’ όνομα Κυβέρνηση του τόπου ενεργώντας κατ’ εντολή των διεθνών τοκογλύφων και εφαρμόζοντας πλήρως το δόγμα του σοκ που κάνει τους πολίτες αδύναμους να αντιδράσουν επιχειρεί ακόμη μια φορά να εκβιάσει το λαό. Ένα είναι ....
όμως το σίγουρο. Τυχόν ψήφιση του οποιουδήποτε νομοσχεδίου που προβλέπει το ξεπούλημα της κατοικίας που
αποτελεί ιερό και συνταγματικό δικαίωμα θα οδηγήσει τη χώρα στην πλήρη και οριστική πτώχευση με άμεση συνέπεια μιαν επερχόμενη εθνική καταστροφή. Αυτή τη στιγμή θα επιχειρηθεί ακόμη και χρηματισμός βουλευτών ώστε να περάσουν οι άνομοι σχεδιασμοί των αδίστακτων διεθνών τοκογλύφων που εκπροσωπούνται από τους δωσίλογους που μας κυβερνούν.

Απαιτείται παλλαϊκή εξέγερση ενάντια στην προσπάθεια κατάλυσης της λαϊκής κυριαρχίας και της υποδούλωσης της χώρας μας. Να μην αφήσουμε κανένα σπίτι να κατασχεθεί. Ας μην επιτρέψουμε στο Μερκελικό Αττίλα και τους εδώ εκπροσώπους του να ξαναδημιουργήσουν καταυλισμούς άστεγων και προσφύγων.

Το πιστόλι στον κρόταφο και πάλι

Να μου το θυμηθείτε ότι και πάλι θα προταχθεί ο εκβιασμός “του πιστολιού επί της κροτάφου”. Ή ψηφίζεται το αποικιοκρατικής προέλευσης ν/σ που ξεσπιτώνει τους Κυπρίους ακόμη μια φορά μετά το 1974 ή δεν παίρνεται την επόμενη δόση και οδηγείστε σε στάση πληρωμών. Αυτό θα είναι το ψευδοδίλημμα που θα μας παρουσιάσουν οι κυβερνώντες εκπρόσωποι των κλεφτών των ληστών και των απατεώνων.

Όμως εφ’ όσον η εγκάθετη στην αποικιοκρατική κατοχή κυβέρνηση γνώριζε ότι θα αντιμετώπιζε αυτό το σενάριο (που σίγουρα δεν υφίσταται) γιατί έχει πρόσφατα δώσει 0.95 δις στην Τράπεζα Κύπρου και άλλα 2.25 δις στο Συνεργατισμό χρεώνοντας τα στους πολίτες; Ποιά είναι η προτεραιότητα και έγνοια της τελικά ; Oι πολίτες ή οι ληστοσυμμορίτες οι τραπεζίτες; Κάποιος αβίαστα θα απαντούσε: αυτούς που εκπροσωπεί που σίγουρα δεν είναι οι πολίτες αυτού του τόπου…

Καταστροφική η εκταμίευση της επόμενης δόσης

Πολύς λόγος γίνεται για την “κρισιμότητα” εκταμίευσης της επόμενης δόσης αξίας 400 εκατομμυρίων από την τρόικα. Όμως τα τροικανά αυτά λεφτά όπως και τα προηγούμενα αξίας 5 δις περίπου είναι η καταστροφή μας γιατί μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη χρεοκοπία, αφού ποτέ δεν δανείζεις κάποιο πτωχευμένο για μη αναπτυξιακούς και μη παραγωγικούς σκοπούς. Δεν δίνεις δηλαδή ποτέ ούζο σε κάποιο αλκοολικό...

Να επαναλάβουμε ότι από τα μνημονιακά λεφτά δεν έχει εισρεύσει ούτε ένα ευρώ το κατώφλι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είτε έχουν πληρωθεί οι Γαλλογερμανικές τράπεζες (2.2 δις) για προηγούμενα ομολογιακά δάνεια είτε έχουν διοχετευτεί στη μαύρη τραπεζική τρύπα (3 δις). Τα 400 εκατομμύρια της επόμενης δόσης θα έχουν ακριβώς την ίδια τύχη. Συνεπώς εφ’ όσον και τα επόμενα λεφτά δεν πρόκειται να διατεθούν για αναπτυξιακά δημόσια έργα που είναι η μοναδική συνταγή εξόδου από την κρίση δεν πρέπει για κανένα απολύτως λόγο να τα πάρει η Κυβέρνηση.

Με την ευκαιρία άρνησης εκταμίευσης της επόμενης δόσης η Κυβέρνηση να τερματίσει εδώ και τώρα το μνημονιακό πρόγραμμα και τη δανειακή συμφωνία για να σωθεί έστω και την υστάτη ο τόπος από την οριστική χρεοκοπία και κοινωνική αποσύνθεση.

Οι συνεντεύξεις στην ΕΕΥ

Επειδή πολλοί συνάδελφοι με παίρνουν και εύλογα ρωτούν τι ερωτήσεις κάνουν στην ΕΕΥ για τις προαγωγές απλά να τους αναφέρω τα εξής: Γι’ αυτούς που κάθονται και κυριολεκτικά ξεσκίζονται στο διάβασμα θα ήθελα να τους πω πως δεν χρειάζεται να διαβάσουν απολύτως τίποτε. Εγώ κυριολεκτικά δεν άνοιξα κανένα απολύτως βιβλίο και δεν έκανα καμιά προετοιμασία. Οι ερωτήσεις που κάνουν τα μέλη της ΕΕΥ δεν βασίζονται σε κανενός βιβλίου ή εγχειριδίου το περιεχόμενο. Είναι απλές ερωτήσεις κρίσεως και διοικητικής αντίληψης . Τουλάχιστο εγώ αυτά τα δεδομένα έχω αντιμετωπίσει Φυσικά δεν ξέρω αν “έβαλε το χέρι” του το προεδρικό λόγω αμοιβαίας συμπάθειας… Αυτό ειλικρινά δεν μπορώ να το ξέρω…

ΥΓ: Θα ήθελα ευκαιρίας δοθείσης να συγχαρώ αυτή τη φορά τα μέλη της ΕΕΥ για το περιεχόμενο των ερωτήσεων των συνεντεύξεων οι οποίες είχαν παρακάμψει τα στερεότυπα και ήταν προσαρμοσμένες σε καθαρά διοικητικού και αντιληπτικού χαρακτήρα. Επίσης θεωρώ ότι αξιολογούν με αντικειμενικότητα αυτή τη φορά κρίνοντας από τον εαυτό μου αφού πολλές φορές τους έχω κυριολεκτικά κάνει ανελέητη κριτική και δεν διέκρινα να υπάρχει καμιά είδους προκατάληψη .

www.pantelis.net



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook