21.8.14

Εγκλημα εκ προμελέτης το φούσκωμα του ΕΝΦΙΑ!


Εγκλημα… εκ προμελέτης αποδεικνύεται στην πράξη ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ο οποίος στήθηκε -σκοπίμως- με λάθη, πάνω σε εξωφρενικές τιμές, για να μπορέσει το υπουργείο Οικονομικών να υφαρπάξει επιπλέον χρήματα από όσα είχε προϋπολογίσει, δηλαδή 4,2 δισ. ευρώ, όταν η τρόικα και το Μνημόνιο περιορίζουν τις ορέξεις τους στα 3,2 δισ. ευρώ!
Πληροφορίες που...
έχει συλλέξει η «δημοκρατία» αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει βεβαιώσει, σε περισσότερους από 6.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, επιπλέον φόρο ένα δισ. ευρώ (σε σχέση με όσα ανακοίνωσε επισήμως) ώστε, αν χρειαστεί αν κάνει αλλαγές στο χαράτσι ή αν εισπράξει λιγότερα, να μην πέσει έξω από τον μνημονιακό στόχο των 3,2 δισ. ευρώ.

Τις πληροφορίες της «δημοκρατίας» επιβεβαιώνει ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Εφορίες κ. Τρύφων Αλεξιάδης, που καλεί την κυβέρνηση να αποκαλύψει ποιο είναι το πραγματικό άθροισμα των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ και να παραδεχθεί την άδικη υπερφορολόγηση των Ελλήνων πολιτών. Οσον αφορά τις πολυδιαφημισμένες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης θεωρεί ότι ελάχιστα θα ωφελήσουν μια μικρή μερίδα πολιτών. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα σχέδια του υπουργείου προβλέπουν οριακές μόνο βελτιώσεις, που θα θα αφορούν κυρίως περιοχές που έχουν «πολιτική σημασία» για τη συγκυβέρνηση!
Περιορισμός
Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνουν, ανεπισήμως, ότι όντως έχει βεβαιωθεί φόρος πάνω από τις προβλέψεις που παρουσιάστηκαν στην τρόικα, αλλά περιορίζουν το υπερβάλλον ποσό στα 570.000.000 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση το «ιδιοφυές» σχέδιο που εμπνεύστηκαν οι φορομπήχτες του υπουργείου Οικονομικών (που αποτυπώνεται στα εξωπραγματικά εκκαθαριστικά των πολιτών) είναι να δημιουργηθεί «λίπος» από τον φόρο ώστε αν τελικά αλλάξουν τα σχέδια και μειωθεί το χαράτσι, η κυβέρνηση να είναι καλυμμένη. Να υποστηρίξει, δηλαδή, ότι λειτούργησε προς όφελος των πολιτών από τη μία, χωρίς να τα «σπάσει» -από την άλλη- με την τρόικα.
«Εχουμε πληροφορίες ότι τελικά αυτά τα μικρά ποσά ΕΝΦΙΑ που ενδεχομένως θα αφαιρεθούν από πολίτες, θα επιβαρύνουν κάποιους άλλους ιδιοκτήτες ακινήτων, ώστε να εμφανιστούν υψηλές εισπράξεις» καταγγέλλει ο κ. Αλεξιάδης. Θυμίζει δε ότι ήδη έχει αλλάξει στο παρελθόν ο ΕΝΦΙΑ προς όφελος των αγροτεμαχίων και εις βάρος των αστικών ακινήτων.
Σε κάθε περίπτωση, τα δυσάρεστα μαντάτα θα καταφθάσουν με δόσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Αρχικά, στις 26 Αυγούστου θα κατατεθούν στη Βουλή με νομοθετική ρύθμιση οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και ακολούθως, στα μέσα Σεπτεμβρίου θα αναρτηθούν στο TAXISnet τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων!
Και όσοι έχουν ήδη πληρώσει παραπάνω από ό,τι χρειαζόταν για τον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να τα βρουν με συμψηφισμούς στην Εφορία ή με όποια άλλη αποζημίωση σοφιστεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Στέλιος Κράλογλου – Δημοκρατία





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook