21.10.14

Οι ΗΠΑ «αδειάζουν» αλλά και «χαϊδεύουν» την Άγκυρα


Σε νέο «άδειασμα» της Άγκυρας προχώρησαν οι ΗΠΑ, που μέσω της αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ, ανακοίνωσαν πως δεν θεωρούν την οργάνωση PYD των....
Κούρδων της Συρίας ως τρομοκρατική. «Το ΡYD είναι διαφορετική οργάνωση από το ΡΚΚ, νομικά, βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας», είπε η Χαρφ.
Οι ΗΠΑ ανεφοδίασαν από αέρος τους Κούρδους της εν λόγω οργάνωσης που μάχονται κατά των ισλαμιστών στο Κομπάνι. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, είχε χαρακτηρίσει το PYD και το PKK τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάλογες του Ισλαμικού Κράτους. «Για μας δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ όλων αυτών», είχε πει ο Ερντογάν.

Για τους Αμερικανούς όμως φαίνεται πως υπάρχει: «Ξεκαθαρίσαμε τη θέση μας στην Τουρκία. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την υποστήριξη προς το PYD, καθώς οι Κούρδοι μαχητές, μαζί με λίγους μη Κούρδους, μάχονται κατά των τζιχαντιστών», είπε η Χαρφ.
Καλά είναι όλα αυτά, όμως το να… ξεσπούν σε «χειροκροτήματα» επιδοκιμασίας επειδή μόλις όλα κρίθηκαν, οι Τούρκοι παριστάνουν ότι βοηθούν τους Πεσμεργκά να περάσουν τα σύνορα και να ενισχύσουν τους ομοεθνείς τους στο Κομπάνι, συνιστά μέγιστη υποκρισία, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν την εικόνα δύναμης που κατά βάθος δεν αντέχει… ψυχολογικά τη διαφοροποίηση των Τούρκων, με αποτέλεσμα να «προσεύχονται» κάθε μέρα να τους φωτίσει ο Αλλάχ και να έρθουν στον ίσιο δρόμο.
Αυτή όμως δεν είναι εικόνα υπερδύναμης που διαθέτει υψηλή στρατηγική. Ας μας το συγχωρέσουν.
defence-point.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook