Σε μια σπασμωδική κίνηση που δεν έχει καμία εξήγηση γιατί δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα από αυτά που οδηγούν σε εθνικές εκλογές και....
ανατροπή της, η κυβέρνηση προσφεύγει στην αναζήτηση μία δεδομένη πλειοψηφία της συμπολίτευσης για να κάνει, τι; Να πείσει τον εαυτό της ότι δεν καταρρέει;
Να δείξουν ότι έχουν την πλειοψηφία στην Βουλή; Μα, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Το ζήτημα είναι που θα βρούν σε 100 ημέρες τους 180 που χρειάζονται, όχι τους 151 που είναι απαραίτητοι στις 6 Οκτωβρίου για να κερδίσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνος που πρότεινε την «λύση» της ψήφου εμπιστοσύνης με την οποία συμφώνησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, που άγεται και φέρεται από τον Ε.Βενιζέλο.
Το μόνο που καταφέρνουν είναι να ομολογήσουν ότι είναι "στριμωγμένοι στη γωνία". Το defencenet.gr είναι το πρώτο ελληνικό μέσο που μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα (H χώρα σε τροχιά εκλογών - Αμεση προκήρυξη εντός του Οκτωβρίου; - Πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους η 9η Νοεμβρίου) ότι πάμε σε εκλογές και από τότε προκλήθηκε ένα "τσουνάμι" αντιδράσεων που ξεκινούσε από την απαίτηση βουλευτών και στελεχών του κόμματος για να παραιτηθεί ο Α.Σαμαράς και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας μέχρι την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση προκήρυξη εκλογών.
Θα πάρει ψήφος εμπιστοσύνης; Εκτός απροόπτου, ναι. Και τι σημαίνει αυτό; Ο Γ.Παπανδρέου έπεσε το 2011 μία εβδομάδα μετά την λήψη ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή.
Βουλευτές και κότες έχουν ένα κοινό: Λουφάου στα δύσκολα.
Τέτοιες κινήσεις πάντως οδηγούν ταχύτερα στην κυβερνητική αποσύνθεση και επιβεβαιώνουν ότι "καταρρέουν"
Την Δευτέρα θα ανοίξει η Βουλή, ωστόσο, θεωρείται δύσκολο να κατατεθεί το αίτημα, καθώς, θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός με την πιο πιθανή ημερομηνία για να ζητήσει ψήφο η κυβέρνηση να είναι η Τρίτη.
Οταν κατατεθεί το αίτημα απαιτούνται 48 ώρες μέχρι να αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή η οποία θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία.
Υπενθυμίζεται πως οι πολιτικοί συσχετισμοί είναι οι εξής:
ΝΔ 126 βουλευτές,
ΠΑΣΟΚ 28 βουλευτές (σύνολο 154),
ΣΥΡΙΖΑ 71 βουλευτές,
Χ.Α. 16 βουλευτές αλλά φυλακισμένοι οι περισσότεροι
ΑΝ.ΕΛ. 14 βουλευτές,
Ανεξάρτητοι 14 βουλευτές,
ΚΚΕ 12 βουλευτές,
ΔΗΜΑΡ 10 βουλευτές,
Ανεξάρτητοι 9 βουλευτές
defencenet.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.