9.10.14

Βγάζουν άμμο ακόμα και με κουταλάκια του γλυκού στην Αμφίπολη.


«Παλεύουν» με την άμμο τα μέλη της ανασκαφικής ομάδας στην Αμφίπολη, για να φτάσουν να ανακαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά του τύμβου.
Οι εργασίες επικεντρώνονται στον τρίτο θάλαμο. Τοποθετήθηκαν σκαλωσιές και υποστυλώματα ώστε να...

δουλεύουν με ασφάλεια οι εργάτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν ακόμα και κουτάλια του γλυκού, για να μπορούν να βγάζουν το χώμα, χωρίς να «πληγώνουν» τα ευρήματα.

Προς το παρόν σταμάτησε το σκάψιμο στον δεύτερο θάλαμο, αυτόν που βρίσκεται πίσω από τις Καρυάτιδες. Εκεί το ύψος του χώματος φτάνει το 1.5 μέτρα. Αποφασίστηκε να βγάλουν την άμμο από τον τρίτο θάλαμο. Αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει στα 3.5 μέτρα, ενώ σύμφωνα με τις μετρήσεις το βάθος φτάνει στα 7.5 μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν δύο ακόμα τμήματα της δίφυλλης θύρας και έτσι απομένει να βρεθούν άλλα δύο για να σχηματιστεί το αριστερό φύλλο της θύρας. Τα δύο νέα τμήματα βρέθηκαν στο χώμα μπροστά από το θύρωμα του τρίτου διαφραγματικού τοίχου.

Υπενθυμίζεται πως η δίφυλλη πόρτα πάχους 14 εκατοστών είναι διακοσμημένη με στοιχεία που μιμούνται κεφαλές καρφιών (εφηλίδες) και φέρει και μεντεσέ (στροφέα). Συνολικά έχουν βρεθεί 5 τμήματα του αριστερού φύλλου της θύρας.

Πηγή:  topontiki.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook